Semiška penina Barrique, 075L | Penine Simonič
13,00  Dodaj v košarico

Semiška penina Barrique, 075L | Penine Simonič

13,00 

Penina je zgrajena na vinu, ki je 1,5 leta zorelo v hrastovih sodih, kar mu daje karakter in aromo vanilije. Odlično z dimljeno postrvjo ali sirom.

Izdelek na zalogi pri ponudniku.

Kategoriji: , Šifra: KSP-004 Oznaka: Ponudnik:

Opis

Semiška penina – Barrique

Semiška penina Barrique je res nekaj posebnega. Je odlična izbira za tiste, ki si želite “drugačne” penine. Odlična izbira tudi kot darilo, saj s to izbiro pokažete na prefinjenost in drugačnost.

Ste vedeli, da ime “barrique” (barik) pomeni v francoskem jeziku majhen hrastov sod s prostornino 225 l?

Osnovno vino za Simoničevo penino barrique pred stekleničenjem zori še leto in pol v novih 225 l hrastovih sodih na finih drožeh.  Zato je tudi zaznati nežno aromo vanilije in hrasta. Semiška penina barrique se najbolje poda kot aperitiv ali zarven predjedi. Preizkusite jo tudi sami v kombinaciji s temi jedmi. 

Shranjevanje v hrastovih (barik) sodih pa ne vpliva le na značilen hrastov okus in vonj v penini barrique. Tovrstno shranjevanje namreč povečuje možnosti za arhiviranje in podaljšuje življenjsko dobo penine. Semiška penina barrique je polna finih mehurčkov, svežine in elegance. Za tiste, ki hočete nekaj več.

Semiška penina barrique je tako kot francoski šampanjec pridelana po klasični šampanjski metodi. Sočno grozdje je dozorelo na sončnih legah lastnih vinogradov, ki se raztezajo v semiških goricah, kot del Belokranjskega vinorodnega okoliša. Tako je, Semiška penina barrique nastaja v neokrnjeni Beli krajini, prejemnici priznanja Zelena destinacija.

Semiška penina barrique nastaja in zori v kleti Semiške penine v podzemnih prostorih v Semiču. Tradicija ustvarjanja vrhunskih penin sega v že daljnja devetdeseta leta 20. Stoletja. Takrat se je Ivan Simonič odločil usmeriti v proizvodnjo penin in postal prvi privatni pridelovalec penin v Beli Krajini. 

NAGRADA: Med 105-imi vzorci Semiška penina tretja!

Semiška penina barrique je na 6. Salonu penečih vin v Ljubljani, v kategoriji belih penečih vin med 105 vzorci dosegla zavidljivo 3. Mesto. Semiška penina Barrique – pri kateri je vino pred polnjenjem v šampanjske steklenice zorelo kar 1 leto v barrique sodčkih. 

Nagrajena vrhunska penina barrique je res izvirno darilo tako za poslovne partnerje kot za ostale posebne priložnosti. Prejemnik bo vedel, da ga cenite in da mu želite le najboljše. Zakaj bi podarili klasiko, ko pa lahko presenetite z izjemno penino barrique. Ne bo vam žal.

Način pridelave: klasična metoda
Alkohol: 12,0 % vol
Nepovreti sladkor: zelo suho (brut) 8 g/L
Skupne kisline: 7,0 g/L
Zorenje penine na kvasovkah: najmanj 24 mesecev
Sortni sestav:  

  • 80 % chardonnay
  • 20 % laški rizling

Osnovno vino je pred stekleničenjem zorelo leto in pol v novih 225l hrastovih sodih (barrique) na finih drožeh. Sodi dajejo penini karakter in čvrsto telo, obenem je možno zaznati nežno aromo vanilije in hrasta. Odlično se poda k namazu iz dimljene postrvi ali lososa ter močnejšim sirom.

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.