Semiška penina - Barrique 0,75l
15,00  z DDV Dodaj v košarico

Semiška penina – Barrique 0,75l

15,00  z DDV

Alkohol: 12,0 % vol
Nepovreti sladkor: zelo suho (brut) 8 g/L
Sortni sestav:  

  • 80 % chardonnay
  • 20 % laški rizling


*PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU

Zaloga: Izdelek je na zalogi.
Več informacij na info@belokranjski-izdelki.si

Kategoriji: , Šifra: KSP-004 Oznaka: Ponudnik:

Opis

Semiška penina – Barrique

Semiška penina Barrique je res nekaj posebnega. Je odlična izbira za tiste, ki si želite “drugačne” penine. Odlična izbira tudi kot darilo, saj s to izbiro pokažete na prefinjenost in drugačnost.

Ste vedeli, da ime “barrique” (barik) pomeni v francoskem jeziku majhen hrastov sod s prostornino 225 l?

Osnovno vino za Simoničevo penino barrique pred stekleničenjem zori še leto in pol v novih 225 l hrastovih sodih na finih drožeh.  Zato je tudi zaznati nežno aromo vanilije in hrasta. Semiška penina barrique se najbolje poda kot aperitiv ali zarven predjedi. Preizkusite jo tudi sami v kombinaciji s temi jedmi. 

Shranjevanje v hrastovih (barik) sodih pa ne vpliva le na značilen hrastov okus in vonj v penini barrique. Tovrstno shranjevanje namreč povečuje možnosti za arhiviranje in podaljšuje življenjsko dobo penine. Semiška penina barrique je polna finih mehurčkov, svežine in elegance. Za tiste, ki hočete nekaj več.

Semiška penina barrique je tako kot francoski šampanjec pridelana po klasični šampanjski metodi. Sočno grozdje je dozorelo na sončnih legah lastnih vinogradov, ki se raztezajo v semiških goricah, kot del Belokranjskega vinorodnega okoliša. Tako je, Semiška penina barrique nastaja v neokrnjeni Beli krajini, prejemnici priznanja Zelena destinacija.

Semiška penina barrique nastaja in zori v kleti Semiške penine v podzemnih prostorih v Semiču. Tradicija ustvarjanja vrhunskih penin sega v že daljnja devetdeseta leta 20. Stoletja. Takrat se je Ivan Simonič odločil usmeriti v proizvodnjo penin in postal prvi privatni pridelovalec penin v Beli Krajini. 

 

NAGRADA: Med 105-imi vzorci Semiška penina tretja!

Semiška penina barrique je na 6. Salonu penečih vin v Ljubljani, v kategoriji belih penečih vin med 105 vzorci dosegla zavidljivo 3. Mesto. Semiška penina Barrique – pri kateri je vino pred polnjenjem v šampanjske steklenice zorelo kar 1 leto v barrique sodčkih. 

Nagrajena vrhunska penina barrique je res izvirno darilo tako za poslovne partnerje kot za ostale posebne priložnosti. Prejemnik bo vedel, da ga cenite in da mu želite le najboljše. Zakaj bi podarili klasiko, ko pa lahko presenetite z izjemno penino barrique. Ne bo vam žal.

 

 

Način pridelave: klasična metoda
Alkohol: 12,0 % vol
Nepovreti sladkor: zelo suho (brut) 8 g/L
Skupne kisline: 7,0 g/L
Zorenje penine na kvasovkah: najmanj 24 mesecev
Sortni sestav:  

  • 80 % chardonnay
  • 20 % laški rizling

 

Osnovno vino je pred stekleničenjem zorelo leto in pol v novih 225l hrastovih sodih (barrique) na finih drožeh. Sodi dajejo penini karakter in čvrsto telo, obenem je možno zaznati nežno aromo vanilije in hrasta. Odlično se poda k namazu iz dimljene postrvi ali lososa ter močnejšim sirom.