EKO olje makadamije | Oljarna Pečarič
8,00 16,00  z DDV

EKO olje makadamije | Oljarna Pečarič

8,00 16,00  z DDV

Hladno stiskano olje makadamije je jedilno nerafinirano in nefiltrirano olje, ki je pridelano iz jedrc makadamije. 100% naravno in hladno stiskano olje. Če se spopadate s suho in grobo kožo je prava rešitev olje makadamije saj briše gubice in pripomore pri zmanjšanju por. Olje se hitro vpije v kožo tako, da ne pušča mastnih madežev. Makadamijevo olje se uporablja v kremah, ki so zaščitni faktor proti soncu. Olje je primerno za masažo suhe in zrele kože, saj jo lepo nahrani in navlaži. Vsebuje alergen: makadamija (oreščki).

Kategorije: , , Šifra: Ni na voljo Oznaki: Ponudnik:

Opis

Olje Makadamije se dodaja v kreme za telo, kreme za sončenje in v pripravke za lase, sperete pa ga enostavno z milnico saj ne pušča nobenih mastnih sledi.

Nasvet za lepe lase

Olje je zelo primeren za nanos na poškodovane in suhe lase brez sijaja. Z oljem si lahko že po prvem nanosu in uporabi zagotovite popolno obnovo, svojih las tako, da postanejo lepi nežni sijoči na pogled in dotik.  Ko si lase umijete in popivnate z brisačo, vtrite v konice in v lasišče nekaj kapljic makadamijevega olja tako si zagotovite zaščito las pred UV žarki. Olje zdravi in spodbuja poškodovane lase k rasti, krajša čas sušenja in zaščiti barvane lase. Olje vsebuje omega 7 maščobne kisline, ki spodbujajo rast lepih in močnih las, ter vitamin E za čvrstost las. Z uporabo makadamijevega olja si zagotovite in povrnete zdrav videz in sijaj svojih las. Ima prijeten vonj po oreščkih ter lepo rumenorjavo barvo. Uvrščamo ga med lepotilno olje, saj je nepogrešljiv v raznovrstni kozmetiki.

Uporabnost olja

Olje makadamije nam nudi veliko dobrot. Dobrote, ki jih nudi z zaužitjem in nanosom na kožo je sestava olja, pridobljenega iz oreškov makadamije. Olje je bogato s fitokemičnimi spojinami, kot so tokoferoli, skvalen in tokotrienoli, ki ga ščitijo pred oksidacijo. S tem se podaljša uporabnost tudi do dve leti. Naše olje makadamije je primerno za uživanje. Olje vsebuje razmerje med omega 3:6 esencialne maščobne kisline, katerih naše telo samo ne more proizvajati. Omega-3 je znano protivnetno, omega-6 pa deluje protivnetno. Je uporaben in primeren za vse bolezni, ki so vnetne narave, kot so artritis in bolezni srca in ožilja.

Dodatne informacije

Količina

100ml, 250ml