EKO olje črne gorčice | Oljarna Pečarič
10,00 17,00 

EKO olje črne gorčice | Oljarna Pečarič

10,00 17,00 

Hladno stiskano jedilno nerafinirano in nefiltrirano olje črne gorčice, pridelano iz semen črne gorčice iz ekološke pridelave. Vsebuje alergen: gorčično seme.  100% naravno in hladno stiskano olje.

Kategorije: , , Šifra: Ni na voljo Oznaki: Ponudnik:

Opis

Gorčico, starodavno začimbo so uporabljali že Stari Grki in Rimljani. Gorčica je predstavljala naravno jedilno zdravilo in je bila tako običajna, kot je danes peteršilj v kuhinji. Pravi hit pa je nedavno postalo gorčično olje, katerega uporaba se izjemno hitro širi tudi po Evropi. Ta dar narave namreč ne samo da ureja slabo prebavo, kot nam jo povzroča sodoben način prehranjevanja, pač pa se lahko pohvali tudi z najvišjimi parametri nenasičenih maščob.

Ekološko pridelana zelenjava ali domače meso izgubita  svojo vrednost, če obroka ne  pripravimo na zdrav način. Prav gorčično olje, ki se ga seveda lahko uživa hladnega in je prav zaradi bogatosti okusa zelo zaželen med gurmani, je primerno tudi za pečenje. Tudi nekatera druga olja seveda. A za gorčično olje velja, tako vsaj zagotavljajo vsi proizvajalci (povečini prihajajo iz Avstralije), da ima visoko točko dimljenja. To pomeni, da pri segrevanju ne prihaja do neželenih transmaščob.

Olje gorčičnih semen je dobro založeno z rudninami in tudi vitamini, ima veliko karotenoidov in flavonoidov, sploh pa glukozinolatov. Zato je to krepka hrana, ki spodbuja, razkužuje in varuje  – v slednjem primeru pred zdravstvenimi težavami, ki jih imenujemo civilizacijske.  Ugodno deluje na sluznico dihal in prebavnih poti, jih razkužuje in krepi.

Zeliščarji uvrščajo gorčico med tako imenovane rubefaciense, to so snovi, ki povzročajo prijetno toploto, kadar jih nanesemo na kožo – zaradi tega gorčica spodbuja  potenje v telesu, delovanje krvnega obtoka in zmanjšuje telesno temperaturo ter odpravlja iz telesa toksine in sol  –  zato je gorčično olje tudi zelo primerno za masaže.

Pri čem vse nam lahko olje gorčičnih semen pomaga

 • Odpravlja strupe iz telesa in pomaga zdraviti sluz membrane v pljučih.
 • Ima antibakterijske in protivnetne lastnosti, pomaga pri glivičnih okužbah, zdravi prhljaj.
 • Poživlja delovanje želodčnih žlez – pospešuje prebavo.
 • Zmanjšuje trigliceride v telesu.
 • Širi krvne žile, spodbuja delovanje krvnega obtoka, zavira poapnenje žil.
 • Znižuje raven holesterola.
 • Deluje proti okužbam sečil in dihal, oteklinam in ledvičnim kamnom.
 • Pomaga proti vnetim sklepom oziroma vezivnim tkivom.
 • Pomaga proti revmatičnim in sklepnim bolečinam, artritisu – je rubefacient (začasno segreje kožo, širi kapilare, poveča prekrvljenost).
 • Deluje proti neješčnosti in slabi prebavi.
 • Redna uporaba znižuje tveganje za srčnim napadom.
 • Odlično je kot masažno olje, s koristnimi učinki za kožo.
 • Zaradi glukozinolatov učinkuje menda protirakavo.

Dodatne informacije

Količina

100ml, 250ml

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

 • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
 • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
 • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

 • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
 • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.

Customer Reviews

Based on 1 review
0%
(0)
0%
(0)
100%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
J
Jože Šantej
Okus

Mislil sem, da je bolj pekoč, oziroma, da ima več okusa po gorčici