EKO marelično olje | Oljarna Pečarič
10,00 18,00  z DDV

EKO marelično olje | Oljarna Pečarič

10,00 18,00  z DDV

Hladno stiskano (nerafinirano) marelično olje se običajno pridobiva iz jedrc, skritih v marelični koščici. Gre za eno najbolj kakovostnih olj, ki ga lahko uporabimo kot kozmetični pripravek ali pa za premagovanje različnih težav z zdravjem. Domneva se, da so že v antičnih časih pridobivali in uporabljali olje iz mareličnih jedrc. Olje pa je bilo zelo cenjeno tudi v tradicionalni kitajski medicini.

Kategorije: , , Šifra: Ni na voljo Oznaki: Ponudnik:

Opis

Med številnimi zdravilnimi lastnostmi mareličnega olja še posebej izstopa njegov pozitiven vpliv na srce in ožilje. Olje iz mareličnih jedrc lahko zmanjša tveganje za srčni napad in druge srčno-žilne zaplete. Tako sodi tudi med najbolj zdrava jedilna olja – seveda pa z njegovo uporabo, podobno kot pri drugih vrstah maščob, ne smete pretiravati.

Uporaba mareličnega olja se še posebej priporoča ljudem z zelo občutljivo kožo. Olje namreč kožo pomiri in jo zmehča. Prodre globoko v kožo in poskrbi za njeno globinsko obnovo. Nanos mareličnega olja je zelo enostaven, saj je olje zelo mazljivo in se hitro vpije. Uporabite ga lahko za nego razdražene, suhe kože. Še posebej smiselna je lahko uporaba mareličnega olja takoj po tuširanju. Nanos olja na kožo bo namreč preprečil izgubo vlage in tako poskrbel za dobro navlaženo, napeto kožo. Olje iz mareličnih jedrc je zelo lahko, zato ne boste imeli neprijetnega občutka mastne kože. Marelično olje je zelo pripravno tudi za masažo, po želji v kombinaciji z izbranimi eteričnimi olji.

Mnogi ljudje prisegajo na marelično olje tudi pri negi las. Med drugim je zelo uporabno za tiste, ki imate pogosto težave z vozli v laseh. Marelično olje vsebuje veliko za lase koristnih snovi, pri čemer še posebej izstopa vitamin E, ki spodbuja rast las. Uporaba mareličnega olja bo zmanjšala vaše težave s suhim lasiščem in poskrbela, da bodo imeli lasje zdrav lesk. Olje iz mareličnih jedrc lahko uporabite kar namesto klasičnega balzama, saj bo lase oskrbelo z vsemi potrebnimi hranili, jih zmehčalo in poskrbelo, da bodo bolj obvladljivi. 

Dodatne informacije

Količina

100ml, 250ml