EKO marelično olje | Oljarna Pečarič
10,00 18,00 

EKO marelično olje | Oljarna Pečarič

10,00 18,00 

Hladno stiskano (nerafinirano) marelično olje se običajno pridobiva iz jedrc, skritih v marelični koščici. Gre za eno najbolj kakovostnih olj, ki ga lahko uporabimo kot kozmetični pripravek ali pa za premagovanje različnih težav z zdravjem. Domneva se, da so že v antičnih časih pridobivali in uporabljali olje iz mareličnih jedrc. Olje pa je bilo zelo cenjeno tudi v tradicionalni kitajski medicini.

Kategorije: , , Šifra: Ni na voljo Oznaki: Ponudnik:

Opis

Med številnimi zdravilnimi lastnostmi mareličnega olja še posebej izstopa njegov pozitiven vpliv na srce in ožilje. Olje iz mareličnih jedrc lahko zmanjša tveganje za srčni napad in druge srčno-žilne zaplete. Tako sodi tudi med najbolj zdrava jedilna olja – seveda pa z njegovo uporabo, podobno kot pri drugih vrstah maščob, ne smete pretiravati.

Uporaba mareličnega olja se še posebej priporoča ljudem z zelo občutljivo kožo. Olje namreč kožo pomiri in jo zmehča. Prodre globoko v kožo in poskrbi za njeno globinsko obnovo. Nanos mareličnega olja je zelo enostaven, saj je olje zelo mazljivo in se hitro vpije. Uporabite ga lahko za nego razdražene, suhe kože. Še posebej smiselna je lahko uporaba mareličnega olja takoj po tuširanju. Nanos olja na kožo bo namreč preprečil izgubo vlage in tako poskrbel za dobro navlaženo, napeto kožo. Olje iz mareličnih jedrc je zelo lahko, zato ne boste imeli neprijetnega občutka mastne kože. Marelično olje je zelo pripravno tudi za masažo, po želji v kombinaciji z izbranimi eteričnimi olji.

Mnogi ljudje prisegajo na marelično olje tudi pri negi las. Med drugim je zelo uporabno za tiste, ki imate pogosto težave z vozli v laseh. Marelično olje vsebuje veliko za lase koristnih snovi, pri čemer še posebej izstopa vitamin E, ki spodbuja rast las. Uporaba mareličnega olja bo zmanjšala vaše težave s suhim lasiščem in poskrbela, da bodo imeli lasje zdrav lesk. Olje iz mareličnih jedrc lahko uporabite kar namesto klasičnega balzama, saj bo lase oskrbelo z vsemi potrebnimi hranili, jih zmehčalo in poskrbelo, da bodo bolj obvladljivi. 

Dodatne informacije

Količina

100ml, 250ml

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.