EKO lešnikovo olje | Oljarna Pečarič
10,00 18,00  z DDV

EKO lešnikovo olje | Oljarna Pečarič

10,00 18,00  z DDV

Hladno stiskano eko lešnikovo olje spodbuja in obnavlja kožo. Olje je priporočljivo uporabljati za nego telesa in obraza saj zadržuje vlago zožuje krvne kapilare in ohranja kožo zdravo. Eko lešnikovo olje ohranja in deluje pozitivno na vneto, aknasto, utrujeno in suho kožo. Olje lešnika pozitivno vpliva na črevesno prebavo v prehrani in tako blagodejno vpliva na prebavo starejših ljudi, nosečnicah in diabetikih. Z oljem  blažimo razdraženo otroško kožo pleničnih izpuščajev, suhe akne in ekcem.

Kategorije: , , Šifra: Ni na voljo Oznaki: Ponudnik:

Opis

Lešnikovo olje spada med najbolj dragocena olja. Čeprav je lahko tudi užitno, se v kulinariki redkeje uporablja prav zaradi precej visoke cene. Zato pa je toliko pripravnejše za kozmetične proizvode. Vsebuje namreč veliko koristnih maščobnih kislin, ki so kot nalašč za nego kože in las.

Poleg tega pa v njem najdemo tudi pomembne minerale, kot so na primer kalij, kalcij in magnezij. Lešnikovo olje uvrščamo tudi med olja z najvišjo vsebnostjo flavonoidov – pomembne skupine antioksidantov.

Hladno stiskano eko lešnikovo olje je aromatično jedilno olje z velikim deležem okrog 80 odstotkov enkrat nenasičene oleinske kisline vseh maščobnih kislin. Oleinska kislina je antiaterogena kar pomeni, da preprečuje nastanek kardiovaskularnih bolezni. Eko lešnikovo olje zaradi svoje celovitosti pomaga izravnati pomankanje in uravnava presnovo. Zaradi boljše presnove se sestavine hrane boljše izkoristijo s tem pa se v telesu nabira manj odvečnih maščob.

Eko lešnikovo olje spodbuja in obnavlja kožo. Olje je priporočljivo uporabljati za nego telesa in obraza saj zadržuje vlago zožuje krvne kapilare in ohranja kožo zdravo. Eko lešnikovo olje ohranja in deluje pozitivno na vneto, aknasto, utrujeno in suho kožo. Olje lešnika pozitivno vpliva na črevesno prebavo v prehrani in tako blagodejno vpliva na prebavo starejših ljudi, nosečnicah in diabetikih. Z oljem  blažimo razdraženo otroško kožo pleničnih izpuščajev, suhe akne in ekcem. Za boljše delovanje prebave zaužijemo eko lešnikovo olje, trikrat na dan po eno čajno žličko.

Jedilno nerafinirano in nefiltrirano eko lešnikovo olje, pridelano iz suhih lešnikovih jedrc iz ekološke pridelave. Lešnikovo olje vsebuje 60 odstotkov maščob, 13 beljakovin, 10 odstotkov sladkorja, vitamine skupine B (B1, B6) in E, rudninsko bogastvo, kalija in kalcija, fosfor, magnezij in železo. Eko lešnikovo olje vsebuje tudi manjšo količino mikroelementov selena, stroncij, bor in molibden. Vsebuje alergen: lešnik. 100% naravno in hladno stiskano olje.

Dodatne informacije

Količina

100ml, 250ml

Customer Reviews

Based on 1 review
100%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
D
Dušanka
Odlično lešnikovo olje

Res zelo kvalitetno olje, priporočam!

Dušanka,

hvala za vaše priporočilo!

Hvala za nakup in lep pozdrav,
Ekipa Belokranjski izdelki