EKO lešnikova jederca | Oljarna Pečarič
12,00 20,00 

EKO lešnikova jederca | Oljarna Pečarič

12,00 20,00 

Eko lešnikova jedrca lahko v naši spletni trgovini naročite v embalaži od 500 g ali 1000 g. Po dogovoru pa vam omogočimo tudi večje pakiranje. Lešniki so zelo uporabna sestavina tako v slanih kot tudi v sladkih jedeh. Lahko jih pa ponudite kot samostojni prigrizek. So zelo zdravi in hranjljivi.

Kategorije: , , Šifra: Ni na voljo Oznaki: Ponudnik:

Opis

Eko lešnikova jedrca lahko v naši spletni trgovini naročite v embalaži od 500 g ali 1000 g. Po dogovoru pa vam omogočimo tudi večje pakiranje. Uporabnost lešnikovih jedrca v prehrani je najbolj priljubljeno za peko peciv, raznoraznih vzhajanih potic, dodatek raznim jedemlešniki pa se odlično podajo štrukljem in raznim hladnim solatam. Eko lešnikova jedrca pa so dobri za našo prebavo. Vsebuje alergen: lešnik (oreščki).

Eko lešnikova jedrca oziroma jedrca lupinarjev vsebujejo veliko zdravju koristnih snovi. V prehrani jih uvrščamo med varna živila. Lešnikova jedrca Oljarne Pečarič priporočamo uživanje ene pest na dan ali okrog 30 lešnikov dnevno. Lešniki so bogati vir vitaminov (E, B1, B2, B6, C, A, K), mineralov (K, Ca, Fe, P, Zn, Mg, Mn), fenolov, karotenov, vsebujejo nenasičene maščobe, fitosterole, beljakovine, sladkorje, vlaknine in še veliko drugih koristnih snovi. Lešniki so zaradi svoje sestave zdravju koristno živilo. Eko lešnikova jedrca v veliki meri uporabljajo v kozmetični in farmacevtski industriji. Zato je priporočljivo, da lešnike dnevno uvrščamo na svoj jedilnik. Lešnikova jedrca so izvrstna, kot samostojna jed so zelo priljubljeno suho sadje, ki se uporablja v različnih oblikah in kombinacijah. Najboljše je, da si kupimo neoluščena eko lešnikova jedrca in jih imamo vedno na razpolago sveža za zaužitje.

Lešniki so zelo zdrav prigrizek. Vsebujejo več vitamina E kot vsi drugi oreščki, ta antioksidant pa zmanjšuje tveganje za nastanek raka in bolezni srca ter povrhu skrbi za zdrav videz kože, nohtov in las. So tudi vir vitaminov B-kompleksa, ki uravnavajo presnovo, kalija, kalcija in magnezija ter posledično znižujejo visok krvni pritisk, zdravih maščob, ki znižujejo raven slabega holesterola, ter vlaknin, ki skrbijo za dobro prebavo. Seveda lešniki vsebujejo tudi beljakovine. Študije so še pokazale, da izboljšujejo delovanje možganov, vzdržujejo zdrav krvni obtok in celo lajšajo simptome alergij. Najbolje je kupiti lešnike v lupini, saj so bolj sveži, poleg tega jih lahko dlje hranimo. Če ga potresete in slišite jedrce, je lešnik že prestar. Poleg tega v lupini ne sme biti luknjic ali razpok. Če boste lešnike porabili hitro, se lahko odločite za olupljene ali celo zmlete. Če lešnike v lupini hranite na sobni temperaturi, ne bodo zdržali dlje kot mesec dni, olupljene pa morate porabiti še prej. Lešnike v lupini raje hranite v hladilniku, in sicer v tesno zaprti posodi. Tako bodo ostali sveži štiri mesece. Pospravite jih lahko tudi v zamrzovalnik, kjer počakajo leto dni.

Dodatne informacije

Količina

500g, 1000g

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.