EKO lešnikova jederca | Oljarna Pečarič
12,00 20,00  z DDV

EKO lešnikova jederca | Oljarna Pečarič

12,00 20,00  z DDV

Eko lešnikova jedrca lahko v naši spletni trgovini naročite v embalaži od 500 g ali 1000 g. Po dogovoru pa vam omogočimo tudi večje pakiranje. Lešniki so zelo uporabna sestavina tako v slanih kot tudi v sladkih jedeh. Lahko jih pa ponudite kot samostojni prigrizek. So zelo zdravi in hranjljivi.

Kategorije: , , Šifra: Ni na voljo Oznaki: Ponudnik:

Opis

Eko lešnikova jedrca lahko v naši spletni trgovini naročite v embalaži od 500 g ali 1000 g. Po dogovoru pa vam omogočimo tudi večje pakiranje. Uporabnost lešnikovih jedrca v prehrani je najbolj priljubljeno za peko peciv, raznoraznih vzhajanih potic, dodatek raznim jedemlešniki pa se odlično podajo štrukljem in raznim hladnim solatam. Eko lešnikova jedrca pa so dobri za našo prebavo. Vsebuje alergen: lešnik (oreščki).

Eko lešnikova jedrca oziroma jedrca lupinarjev vsebujejo veliko zdravju koristnih snovi. V prehrani jih uvrščamo med varna živila. Lešnikova jedrca Oljarne Pečarič priporočamo uživanje ene pest na dan ali okrog 30 lešnikov dnevno. Lešniki so bogati vir vitaminov (E, B1, B2, B6, C, A, K), mineralov (K, Ca, Fe, P, Zn, Mg, Mn), fenolov, karotenov, vsebujejo nenasičene maščobe, fitosterole, beljakovine, sladkorje, vlaknine in še veliko drugih koristnih snovi. Lešniki so zaradi svoje sestave zdravju koristno živilo. Eko lešnikova jedrca v veliki meri uporabljajo v kozmetični in farmacevtski industriji. Zato je priporočljivo, da lešnike dnevno uvrščamo na svoj jedilnik. Lešnikova jedrca so izvrstna, kot samostojna jed so zelo priljubljeno suho sadje, ki se uporablja v različnih oblikah in kombinacijah. Najboljše je, da si kupimo neoluščena eko lešnikova jedrca in jih imamo vedno na razpolago sveža za zaužitje.

Lešniki so zelo zdrav prigrizek. Vsebujejo več vitamina E kot vsi drugi oreščki, ta antioksidant pa zmanjšuje tveganje za nastanek raka in bolezni srca ter povrhu skrbi za zdrav videz kože, nohtov in las. So tudi vir vitaminov B-kompleksa, ki uravnavajo presnovo, kalija, kalcija in magnezija ter posledično znižujejo visok krvni pritisk, zdravih maščob, ki znižujejo raven slabega holesterola, ter vlaknin, ki skrbijo za dobro prebavo. Seveda lešniki vsebujejo tudi beljakovine. Študije so še pokazale, da izboljšujejo delovanje možganov, vzdržujejo zdrav krvni obtok in celo lajšajo simptome alergij. Najbolje je kupiti lešnike v lupini, saj so bolj sveži, poleg tega jih lahko dlje hranimo. Če ga potresete in slišite jedrce, je lešnik že prestar. Poleg tega v lupini ne sme biti luknjic ali razpok. Če boste lešnike porabili hitro, se lahko odločite za olupljene ali celo zmlete. Če lešnike v lupini hranite na sobni temperaturi, ne bodo zdržali dlje kot mesec dni, olupljene pa morate porabiti še prej. Lešnike v lupini raje hranite v hladilniku, in sicer v tesno zaprti posodi. Tako bodo ostali sveži štiri mesece. Pospravite jih lahko tudi v zamrzovalnik, kjer počakajo leto dni.

Dodatne informacije

Količina

1000g, 500g