Metliška črnina PTP, 1L | Vinska klet Metlika
4,20  Dodaj v košarico

Metliška črnina PTP, 1L | Vinska klet Metlika

4,20 

Metliška črnina PTP je zaščiteno vino s priznanim tradicionalnim poimenovanjem. Metliška črnina je rdeča zvrst z edinstvenim karakterjem, bogato zgodovino pridelave in izraženimi značilnostmi sort grozdja, tradicije ter belokranjskega prostora.

Izdelek na zalogi pri ponudniku.

Belokranjsko

Izdelek je pridobil certifikat Belokranjsko

Preberite več o kolektivni blagovni znamki Bele krajine.

Skupaj:

Opomba: izdelek se prodaja samo v količinskem pakiranju (min. št. kosov = 6).

Kategoriji: , Šifra: VKM-001 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Metliška črnina PTP je zaščiteno vino s priznanim tradicionalnim poimenovanjem (Kaj je PTP?). Gre za izjemno rdečo zvrst z edinstvenim karakterjem, bogato zgodovino pridelave in izraženimi značilnostmi sort grozdja, tradicije ter belokranjskega prostora.

Posebnosti Metliške črnine PTP

  • Modra frankinja: prispeva največ bogastva polnega okusa v vinu.
  • Žametovka: podarja prijetnost svežine, sadnost in lahkotnost okusa.

Metliška črnina je prijetno pitno, sveže rdeče vino, primerno za najrazličnejše priložnosti.

Značilnosti Metliške črnine PTP

Vinorodni okoliš: Bela krajina, Slovenija
Sortni sestav: modra frankinja, žametovka, portugalka, šentlovrenka, zweigelt, gamay
Letnik: 2019
Vrsta vina: rdeče, suho
Alkohol: 12%
Pakiranja: 1L, 0.75L, 0.187L
Zorenje: 12 mesecev v velikih hrastovih sodih, nato v nerjavečih posodah

Videz, aroma in okus

Videz: rubinasto rdeča barva
Aroma: sadne note, ki spominjajo na rdeče sadeže, predvsem jagode, maline
Okus: svež, harmoničen, prijetno piten

Enolog priporoča:

K hrani:  žar, domače mesnine, jagenjček in odojček
Temperatura serviranja: 15°C
Potencial staranja: 3 leta

Dodatne informacije

Sorta / Zvrst

Rdeče, Metliška črnina

Certifikat Belokranjsko

PŽI-2022/0039-0001

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.