Lanena blazina z belokranjskim vzorcem
59,00 

Lanena blazina z belokranjskim vzorcem

59,00 

Lanena blazina z unikatnim belokranjskim vzorcem – kot etno dodatek vsakega doma. Izbirate lahko med vezenino s črnim ali rdečim vzorcem. Izjemno trpežno. Z zadrgo za lažje vzdrževanje. Uporaba omogoča udobje in zdrav spanec v vseh letnih časih.

Kategorija: Šifra: Ni na voljo Oznake: Ponudnik:

Opis

Lanena blazina z belokranjskim vzorcem je zagotovo nepogrešljiv del vašega doma. Prilega se vsaki sedežni garnituri, jedilnemu kotu, otroški sobi ali celo vaši pisarni. Zavidanja vreden belokranjski izdelek po dostopni ceni, saj ga želimo približati vsakemu izmed vas. Odlična ideja tako za rojstni dan ali darilo za poslovne partnerje. Predstavlja dediščino Bele krajine, raznolikost Slovenije in simbolizira trud. Ne pozabite, da je ročno izvezen in narejen iz domačega platna.

 • ročno delo
 • belokranjska vezenina
 • domače laneno platno
 • trajnostno
 • ekološko
 • certifikat Art&Craft

Rokodelka Vesna Veselič razveseljuje z lanenimi blazinami številne domove. Lan je namreč izredno trpežna in kakovostna tkanina, zato je primerna tudi za ležanje. Lan  že od nekdaj slovi kot neuničljivo platno, ki so ga rodovi Belokranjcev nosili noč in dan. Uporaba lanene blazine (ali kar “povštra” po domače) omogoča udobje in zdrav spanec v vseh letnih časih. Ima tudi mikro masažni učinek, saj s svojim materialom rahlo stimulira površino kože na obrazu.

Lanena tkanina je bila pogosto povezana s trajnostjo in bogastvom. Tako ni čudno, da je lan ena najbolj zaželenih tkanin skozi celotno zgodovino.

Laneno platno ima značilen videz, kar ga uvršča med edinstvene tkanine. Da je tkanina še toliko vrednejša pa zagotavlja ustvarjalka Vesna Veselič, ki laneno blazino izdeluje iz lokalnega materiala, pristnega domačega platna. Da ne omenjamo še ročno izvezenega belokranjskega vzorca, ki krasi laneno blazino. Zanj je potrebnega znanja, izkušenj, vztrajnosti in tudi truda.

Značilnosti blazine

 • dimenzije (ŠxD)*: 30×30 cm, 45×45 cm
 • material: laneno platno
 • barva vzorca: črna, rdeča

* Dimenzije lahko odstopajo +- 5cm. Gre za ročno delo, kjer ni serijske proizvodnje in zato so odstopanja možna tudi v vzorcu, odtenkih in materialu.

Vzdrževanje

Laneno platno je izjemno enostavno tudi za vzdrževanje. Laneno blago je naravno kremno-bele barve s pranjem pa ne zbledi. Je zagotovo najbolj odporno naravno vlakno. Laneno blago se lahko pere na temperaturi 40°C.

Vesna Veselič

Vesna Veselič že dolgo razveseljuje s svojim izjemnim ročnim delom. Nekdanja šivilja iz Adlešičev v Beli krajini je poznana po izdelovanju tradicionalnih pisanic in ustvarjanju platnenih izdelkov iz lanu. Njeno ohranjanje tradicionalne izdelave izdelkov je bilo opaženo. Za oba segmenta je prejela priznan certifikat rokodelstva Slovenije – strokovno ocenjevanje izdelkov domače in umetnostne obrti pri Obrtni zbornici Slovenije.

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

 • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
 • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
 • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

 • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
 • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.