Lanena blazina z belokranjskim vzorcem
59,00  z DDV

Lanena blazina z belokranjskim vzorcem

59,00  z DDV

Lanena blazina z unikatnim belokranjskim vzorcem – kot etno dodatek vsakega doma. Izbirate lahko med vezenino s črnim ali rdečim vzorcem. Izjemno trpežno. Z zadrgo za lažje vzdrževanje. Uporaba omogoča udobje in zdrav spanec v vseh letnih časih.

Kategorija: Šifra: VV-005 Oznake: Ponudnik:

Opis

Rokodelka Vesna Veselič razveseljuje z lanenimi blazinami številne domove. Lan je namreč izredno trpežna in kakovostna tkanina, zato je primerna tudi za ležanje. Lan  že od nekdaj slovi kot neuničljivo platno, ki so ga rodovi Belokranjcev nosili noč in dan. Uporaba lanene blazine (ali kar “povštra” po domače) omogoča udobje in zdrav spanec v vseh letnih časih. Ima tudi mikro masažni učinek, saj s svojim materialom rahlo stimulira površino kože na obrazu.


Lanena tkanina je bila pogosto povezana s trajnostjo in bogastvom. Tako ni čudno, da je lan ena najbolj zaželjenih tkanin skozi celotno zgodovino.

 

Laneno platno ima značilen videz, kar ga uvršča med edinstvene tkanine. Da je tkanina še toliko vrednejša pa zagotavlja ustvarjalka Vesna Veselič, ki laneno blazino izdeluje iz lokalnega materiala, pristnega domačega platna. Da ne omenjamo še ročno izvezenega belokranjskega vzorca, ki krasi laneno blazino. Zanj je potrebnega znanja, izkušenj, vztrajnosti in tudi truda. Lanena blazina z belokranjskim vzorcem je zagotovo nepogrešljiv del vašega doma. Prilega se vsaki sedežni garnituri, jedilnemu kotu, otroški sobi ali celo vaši pisarni. Zavidanja vreden belokranjski izdelek po dostopni ceni, saj ga želimo približati vsakemu izmed vas. Odlična ideja tako za rojstni dan ali darilo za poslovne partnerje. Predstavlja dediščino Bele krajine, raznolikost Slovenije in simbolizira trud. Ne pozabite, da je ročno izvezen in narejen iz domačega platna.

– ročno delo
– belokranjska vezenina
– domače laneno platno
– trajnostno
– ekološko
– Art&Craft certifikat

Vzdrževanje:
Laneno platno je izjemno enostavno tudi za vzdrževanje. Laneno blago je naravno kremno-bele barve s pranjem pa ne zbledi.
Je zagotovo najbolj odporno naravno vlakno. Laneno blago se lahko pere na temperaturi 40°C.

 

Opis ponudnika

Vesna Veselič že dolgo razveseljuje s svojim izjemnim ročnim delom. Nekdanja šivilja iz Adlešičev v Beli krajini je poznana po izdelovanju tradicionalnih pisanic in ustvarjanju platnenih izdelkov iz lanu. Njeno ohranjanje tradicionalne izdelave izdelkov je bilo opaženo. Za oba segmenta je prejela priznan certifikat rokodelstva Slovenije – strokovno ocenjevanje izdelkov domače in umetnostne obrti pri Obrtni zbornici Slovenije.

Dodatne informacije

Teža 0,4 kg
Dimenzije 30 × 30 × 10 cm
Vzorec

,

Morda vam bo prav tako všeč…