Lanen nahrbtnik z belokranjskim vzorcem
54,00  z DDV

Lanen nahrbtnik z belokranjskim vzorcem

54,00  z DDV

Lanen nahrbtnik in vzdržljiva vrečka v enem. Odlikuje ga kvalitetna izdelava in trpežen naravni lan z dolgo življenjsko dobo. Z ročno izvezenim belokranjskim vzorcem na domačem lanenem platnu. Praktičen modni dodatek, ki ga enostavno morate imeti. Z dodatkom priročnega žepa na zunanji strani.

POZOR!
Izdelek je unikatne narave in možna so odstopanja, saj ne gre za serijsko proizvodnjo. 

Dobava v roku 2 – 3 delovnih dni.

Več informacij na info@belokranjski-izdelki.si ali na telefon 040 398 528.

Kategorija: Šifra: Ni na voljo Oznake: Ponudnik:

Opis

Rokodelka Vesna Veselič je ob vezenju prtičkov ugotavljala, da bi bilo potrebno približati to dragoceno platno tudi mlajšim generacijam. Poigrala se je z idejo, da bi ustvarila modern platnen nahrbtnik. Lanen nahrbtnik z belokranjskim vzorcem pa lahko služi tudi kot nakupovalna vrečka. A brez skrbi! Je izredno trpežna in kakovostno izdelana. Lan pa že od nekdaj slovi kot neuničljivo platno, ki so ga rodovi Belokranjcev nosili noč in dan.

Lanen nahrbtnik z belokranjskim vzorcem je unikatno in moderno darilo, ki navduši vsakogar. Tudi na velikih mednarodnih modnih odrih se ustvarjalci radi predstavijo z modnimi dodatki naravnih materialov. Kombinirajte lanen nahrbtnik na kavbojke ali na športno-elegantno kombinacijo in ujamite modern pridih. Lahko ga nosite kot prostorno vrečko na rami, lahko pa kot nahrbtnik. Opazite tudi dodatek konopljinega blaga? Tkanina iz konoplje je na pogled, otip in po lastnostih zelo podobna lanu.

 

Ste vedeli, da je lan ena najstarejših in najbolj zaželjenih tkanin v zgodovini? Lanena tkanina je bila pogosto povezana s trajnostjo in bogastvom. 

Laneno platno ima značilen videz, kar ga uvršča med posebneže. Da je tkanina še toliko vrednejša pa zagotavlja Vesna Veselič, ki nahrbtnik izdeluje iz lokalnega materiala, pristnega domačega platna. Da ne omenjamo še ročno izvezenega belokranjskega vzorca, ki krasi lanen nahrbtnik. Belokranjske vezenine so res nekaj posebnega, a o tem kdaj drugič.

Lanen nahrbtnik z belokranjskim vzorcem je zagotovo nepogrešljiv del vaše garderobe, ko se odpravlajte po nakupih, na izlet ali na klepet s prijateljico. Zavidanja vreden belokranjski izdelek po dostopni ceni, saj ga želimo približati vsakemu izmed vas. Ne pozabite, da je ročno izvezen in narejen iz domačega platna. 

 

– ročno delo
– belokranjska vezenina
– domače laneno platno
– trajnostno
– ekološko
– Art&Craft certifikat

 

Vzdrževanje:

Lanen nahrbtnik je izjemno enostaven tudi za vzdrževanje. Laneno blago je naravo kremno-bele barve s pranjem pa ne zbledi. Laneno blago se lahko pere na temperaturi 40°C. Lan je zagotovo najbolj odporno naravno vlakno. Zato se bo investicija v lanene tekstilne izdelke zagotovo povrnila v trajnosti.

 

Opis ponudnika

Vesna Veselič že dolgo razveseljuje s svojim izjemnim ročnim delom. Nekdanja šivilja iz Adlešičev v Beli krajini je poznana po izdelovanju tradicionalnih pisanic in ustvarjanju platnenih izdelkov iz lanu. Njeno ohranjanje tradicionalne izdelave izdelkov je bilo opaženo. Za oba segmenta je prejela priznan certifikat rokodelstva Slovenije – strokovno ocenjevanje izdelkov domače in umetnostne obrti pri Obrtni zbornici Slovenije.

Dodatne informacije

Teža 0,250 kg
Dimenzije 45 × 30 × 15 cm
Model nahrbtnika

Brez žepka, Z žepkom

Customer Reviews

Based on 1 review
100%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
s
suzana bricelj
izdelek je zelo kvaliteten.

Po vzorcu pa malo odstopa od predstavitve na fotografiji. Predlagam, da to poenotite.

Suzana,

hvala za vaš komentar.
Se bomo potrudili, da bo odstopanj čim manj.
Je pa v osnovi tako, ker gre za unikatne izdelke, ročne izdelave tradicionalne Belokranjske umetnostne obrti.

Še enkrat hvala in lep pozdrav,
Tomaž

Morda vam bo prav tako všeč…