Belokranjski laneni pogrinjek | prtiček z belokranjskim vzorcem | 60 x 40 cm
45,00 

Belokranjski laneni pogrinjek | prtiček z belokranjskim vzorcem | 60 x 40 cm

45,00 

Belokranjski laneni pogrinjek je prtiček z belokranjskim vzorcem. Narejen je iz 100% lanenega platna.

Dimenzije: 60 x 40 cm

Barve: črna / bela / kombinacija modre in rdeče

Avtor: Vesna Veselič

Belokranjsko

Izdelek je pridobil certifikat Belokranjsko

Preberite več o kolektivni blagovni znamki Bele krajine.

Opis

Vesna je izpostavila, da bo v prihodnje vse težje zagotovila zadostne količine lanenega platna, saj se stare zaloge zmanjšujejo. Pogrinjek ima okrasno in uporabno funkcijo. Robovi na pogrinjkih so lahko različnih oblik – zašiti robovi in »franžice«. Takšne pogrinjke boste lahko videli v marsikateri belokranjski zidanici, restavraciji, kavarni…

 

Laneno platno je na otip grobo, vendar ima sposobnost vpijanja vode.Lanena tkanina je bila pogosto povezana s trajnostjo in bogastvom. Tako ni čudno, da je lan ena najbolj zaželenih tkanin skozi celotno zgodovino.

 

Laneno platno ima značilen videz, kar ga uvršča med edinstvene tkanine. Da je tkanina še toliko vrednejša pa zagotavlja ustvarjalka Vesna Veselič, ki laneno blazino izdeluje iz lokalnega materiala, pristnega domačega platna. Da ne omenjamo še ročno izvezenega belokranjskega vzorca, ki krasi laneno blazino. Zanj je potrebnega znanja, izkušenj, vztrajnosti in tudi truda. Pogrinjek je iz 100% lanenega platna. Vključeni so različni belokranjski vzorci. Lanena vlakna so naravno hipoalergena in imajo antibakterijske lastnosti. Vsi laneni izdelki so zelo kakovostni, izdelani iz naravnega material ter so tudi zelo trajnostni. Lan je ena izmed najbolj znanih kulturnic Bele krajine in je vsestransko uporaben (tudi kot živilo). Postopek, da pridemo od lanenih vlaken do platna je izredno zahteven in zamuden, poleg tega je vse ročno delo.

 


– ročno delo
– belokranjska vezenina
– domače laneno platno
– trajnostno
– ekološko
– Art&Craft certifikat
– certifikat Belokranjsko, Kolektivna blagovna znamka Bele krajine

 

Vzdrževanje:
Laneno platno je izjemno enostavno tudi za vzdrževanje. Laneno blago je naravno kremno-bele barve s pranjem pa ne zbledi.
Je zagotovo najbolj odporno naravno vlakno. Laneno blago se lahko pere na temperaturi 40°C.

 

Opis ponudnika

Vesna Veselič je Belokranjska iz vasi Marindol pri Adlešičih ter nekdanja šivilja. Od leta 2000 se ukvarja z izdelovanjem belokranjskih pisanic in vezenjem na domače laneno platno.

Nekdanja šivilja iz Adlešičev v Beli krajini je poznana po izdelovanju tradicionalnih pisanic in ustvarjanju platnenih izdelkov iz lanu. Njeno ohranjanje tradicionalne izdelave izdelkov je bilo opaženo. Za oba segmenta je prejela priznan certifikat rokodelstva Slovenije – strokovno ocenjevanje izdelkov domače in umetnostne obrti pri Obrtni zbornici Slovenije.

Dodatne informacije

Vzorec

, ,

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.

Morda vam bo prav tako všeč…