Ekološka kmetija Franc Špehar se nahaja blizu Kolpe na jugovzhodnem delu Slovenije. Območje je izrazito kraško. Med 150m in 200m nadmorske višine pridelujejo zelenjavo in žitarice ter skrbijo za čredo ovac – vse po ekološko biodinamičnih smernicah. Kar pomeni, brez uporabe fitofarmacevtskih sredstev. Obdelovane površine so velike približno 8,5 ha.

Od leta 2009 so ekološki kontroli – imajo Certifikat SI-EKO-001. Kot tipična Slovenska kmetija, so v preteklosti pridelovali vsega po malem. Sedaj pa so usmerjeni predvsem v ekološko pridelavo kakovostne zelenjave in predelavo žit v moke, zdrobe ter stiskanje sončničnega olja.

Trop tridesetih ovac jim daje zadostno količino hlevskega gnoja. Kar je pomembno, da so njihove površine dobro založene s humusom. Poleg dobre priprave površine je pomembno tudi dejstvo, da je Bela krajina sorazmerno kakovostno okolje iz vidika kakovosti zraka in vode. Kar brez dvoma vpliva na kakovost ekološko pridelane zelenjave.

V naši spletni trgovini lahko najdete vloženo zelenjavo, moke in zdrobe ter olja ekološke kmetije Špehar. Tako lahko naročite EKO kumarice v kisu, EKO paprike v kisu in EKO feferone v kisu. Ponujamo tudi njihove ekološke moke: ajdova moka, koruzna moka, lanena moka in pirina moka, ter koruzni zdrob in ješprej.

Ekološka kmetija Franc Špehar pa prideluje in v olje predela sončnice – tako lahko izbirate med 250 ml in 1L jedilnega EKO sončničnega olja.

KAKO JIH LAHKO OBIŠČETE?

Ekološka kmetija Franc Špehar je od mejnega prehoda Vinica oddaljena samo 3 km. Torej dobro 1,5 ure vožnje iz osrednje Slovenije.

Prikaz vseh 13 rezultatov