Zeliščna kmetija Kočevar | Dobro za vso družino

12,20

Kombinacija Dobro za vso družino vsebuje izdelka, ki ju lahko uporabljajo vsi družinski člani. To sta čajna mešanica Čaj za dober dan in Ognjičevo mazilo.

Kategoriji: , SKU: ZKK-0023 Oznaka:

Opis

Dobro za vso družino

Kombinacija Dobro za vso družino vsebuje izdelka, ki ju lahko uporabljajo vsi družinski člani. To sta čajna mešanica Čaj za dober dan in Ognjičevo mazilo.

Biozeliščna čajna mešanica Čaj za dober dan je primerna za vsakodnevno pitje, za vso družino.

Zeliščni čaj je pijača iz posušenih delov zelišč. Čajna mešanica Čaj za dober dan vsebuje meto, šipek, sivko, meliso, ognjič… Pripravimo ga tako, da čajno žličko zelišč prelijemo s skodelico vrele vode in pustimo cca 10min. Nato čaj precedimo in sladkamo po želji.

Ognjičevo mazilo lahko uporabimo proti marsikateri tegobi. Največkrat se mu poslužujemo, ko imamo kakšno rano, opeklino, oparino ali pa samo suho kožo. Z ognjičevim mazilom praktično ne morete zgrešiti, saj je primeren za večino kožnih težav.

Zeliščna kmetija Kočevar

Belokranjski zeliščni vrt pod Gorjancih, vas nauči sobivanja med človekom in naravo. Prijetna gostiteljica Minka in njen mož Anton, vas popeljeta po potkah zeliščnega vrta. Tam vas seznanita s kar 150 vrstami različnih rastlin. Poleg sprehoda, lahko začutite moč in lepoto zelišč tudi drugače. V ponudbi imajo več zeliščnih doživetij, kot so razne delavnice in okušanje zeliščnega peciva ter napitkov.

Sredi vrta je počivalni, opazovalni, bralni in meditacijski kotiček. To je kotiček z modro klopjo, kjer lahko obiskovalec posedi in opazuje, vonja, posluša, kar se dogaja na zeliščnem vrtu in v njegovi okolici. V obrobke posameznih delov vrta sta zasadila cvetoče rastline. Sicer pa je vse, kar raste na zeliščnem vrtu, označeno z zelenimi napisi na rečnih kamnih.

Zeliščni vrt krasijo okrasne rastline, ki so nekdaj rasle na kmečkih vrtovih, pa sredozemske in eksotične rastline. Tudi zelenjava, kuhinjska zelišča, začimbnice, pa najbolj pogoste rastline, ki jih v Beli krajini uporabljajo za lajšanje različnih zdravstvenih težav in pri zdravljenju številnih bolezni. Nista pozabila tudi na divje zdravilne rastline. Pri najbližjem domačemu čebelnjaku, ki stoji nedaleč od vrta, je zasejana mešanica medovitih rastlin.

Vsa zelišča so pridelana na ekološki način, brez pesticidov in umetnih gnojil. Uporabljajo le rastlinski kompost in zastirke. Rastejo na zemlji, ki ni bila nikoli intenzivno obdelovana, ali pa jih nabirajo v neokrnjeni naravi na  Gorjancih in pod njimi. Vsa zelišča so ročno pobrana in pakirana.

Zeliščni vrt, ima veliko praktičnih koristi, pa tudi estetskih. Zelišča sama po sebi so zanimive rastline, ki bodo deležne radovednih pogledov. Veliko zelišč oddaja prijeten vonj, kar je še dodatna popestritev vrta. Na splošno velja, da so zelišča rastline, ki vsebujejo aromatične snovi in se uporabljajo v prehrani, farmaciji in kozmetični industriji. Od drugih rastlin jih ločijo različne učinkovine, kot so eterična olja, grenčične in mineralne snovi.

Dodatne informacije

Dimenzije 70 × 70 cm