Volnene nogavice, 100% slovenska ovčja volna | Tatjana Flajnik
35,00 

Volnene nogavice, 100% slovenska ovčja volna | Tatjana Flajnik

35,00 

Ročno izdelane unikatne nogavice iz 100% slovenske volne. Izdelek je narejen brez uporabe človeku in okolju škodljivih kemikalij. Nogavice so barve surove ovčje volne.

Belokranjsko

Izdelek je pridobil certifikat Belokranjsko

Preberite več o kolektivni blagovni znamki Bele krajine.

Opis

Ročno izdelane nogavice iz 100% slovenske ovčje volne so unikatni izdelek, ki združuje funkcionalnost, ekološko proizvodnjo volne in rokodelsko tradicijo Bele krajine.

Zaradi naravnih lastnosti volne nogavice zagotavljajo uravnoteženo toploto in podporo koži, kostem in sklepom. Volnena vlakna so votla, kar jim omogoča, da vežejo vlago in preprečujejo ustvarjanje mokrega in vlažnega okolja. To pomeni, da so nogavice primerne za uporabo v vseh letnih časih, saj ohranjajo stopala suha in prijetna.

Značilnosti volnenih nogavic:

  • 100% slovenska ovčja volna
  • Volna ni obarvana – barva surova ovčje volne
  • Odtenki se lahko razlikujejo od simbolične slike, od izdelka do izdelka glede na razpoložljivost volne

Volna je proizvedena po ekološkem postopku v podjetju SOVEN in ima BIO certifikat. Izdelek je narejen brez uporabe človeku in okolju škodljivih kemikalij.

Tatjana Flajnik

Tatjana Flajnik se je spretnosti pletenja naučila že v otroštvu. Ko pa je ostala brez službe, je vzela v roke pletilke in kvačko ter se posvetila ročnemu delu. Danes ročno plete rokavice, grelčke, šale, gamaše, kape, odejice in copatke za otroke. Njeni izdelki so narejeni iz 100% slovenske ovčje volne, bambusove in lanene preje. Največje povpraševanje je po nogavicah iz domače volne. Tatjana svoje izdelke ponuja na prireditvah po Beli krajini in drugod po Sloveniji ter prireja delavnice pletenja in kvačkaja. Več izdelkov od Tatjane Flajnik

Priporočila za vzdrževanje

Volnene nogavice praviloma zračimo, zato ni potrebno veliko pranja. Pri pravilnem vzdrževanju, ki naj vključuje ročno pranje ali pranje pri nižjih temperaturah ter sušenje na zraku, je uporabna doba teh nogavic nekaj let. Pred sušenjem obvezno gladimo in raztegujemo, da dobijo osnovno obliko in velikost. Volnene nogavice so tako ne samo udobne in funkcionalne, ampak tudi trajnostna izbira visoke kakovosti.

Priporočamo, da se volnene pletenine perejo pri nižjih temperaturah, na programu volna, kjer ni močnega ožemanja ampak samo stiskanje. Priporočamo glajenje in oblikovanje še mokrega izdelka in nato sušenje v senci. Likanje ni potrebno.

Dodatne informacije

Velikost

36-37, 38-39, 40-41, 42-43, 44-45, 46-47

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.

Customer Reviews

Based on 2 reviews
100%
(2)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
N
Nataliya Hrebenkina

Hvala za poslano, za vaš čas in trud ☺️☀️

Z
Zdravka Abram

odličen izdelek