Pletena košara iz bekic | Okrogle | različne velikosti

Pletena košara iz bekic | Okrogle | različne velikosti

Ročno izdelana okrogla košara iz 100% belokranjskih bekovih in vrbovih vejic.
Košara je v treh velikostih – majhna, srednja in velika.

Belokranjsko

Izdelek je pridobil certifikat Belokranjsko

Preberite več o kolektivni blagovni znamki Bele krajine.

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Kategoriji: , Šifra: JOJU-04 Oznaki: Ponudnik:

Opis

Pletarstvo je v Beli krajini poznano že nekaj desetletij. Ker je material pridobljen iz domačega okolja ter izdelek narejen iz teh sestavin lahko rečemo, da ravna g. Jože zelo sonaravno. Košare nimajo samo krasne funkcije, temveč so tudi nadvse uporabne (nabiralništvo/obiralništvo).
Gospod Jože je neposreden govorec, dobrega srca. Je nekdanji delavec Belta v Črnomlju, sedaj pa upokojenec, ki se ukvarja s pletarstvom.

V letu 2015 je g. Jože Juršak začel plesti leseni koš iz leskovih viter za lastno uporabo. Ker mu je ostalo viter je naredil še pleteno cajno. G. Jože je samouk, ki je sprva samo opazoval soseda (oglar), ki je pletel v zimskem času. Nadalje se je začel učiti opletanja steklenic, vendar pa sam ni vedel kako zaključiti ter je poiskal pomoč pri znancu, ki plete že dlje časa. Sedaj izdeluje že vse vrste pletenih izdelkov (koši, košare, cajne in cekarji, opletene steklenice, za lesene pladnje z opletenim robom in drenove pohodne palice).

Drevesa vrbe oz. beke rastejo na površinah g. Jožeta, v kolikor mu jih zmanjka, pa jih dobi pri sosedih.
Bek je veliko v Beli krajini, ker rastejo praktično v vsakem vinogradu.

Izdeluje tudi izdelke po željah naročnika, nazadnje je za g. Jožico Brodarič izdelal pleteni luster. Izdelek je razstavljen v galeriji Kambič, v Metliki.

Vsi izdelki so pleteni ročno iz materialov (leskove vitre in bekove vejice), ki jih dobi iz domače okolice.

Preden začne plesti, more material primerno obdelati (bekice se skuhajo; leskova vitra: veje je potrebno izdreti, les poka v plasteh, obdelati na primerno debelino in širino, namakanje v vodi, sledi pletenje).

Izdelava košar traja približno 1 dan, vendar je potrebna predhodna obdelava bekic. Sledi vrtanje lukenj v dno košare v katere prilepi lesena rebrca, ki služijo kot oporna mesta skozi katera potem napeljuje beke.

Končni izdelek je izjemno natančno narejen ter ličnega izgleda.

 

Dodatne informacije

Velikost

Mala, Srednja, Velika

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.