EKO sončnična semena | Oljarna Pečarič
5,00 7,00 

EKO sončnična semena | Oljarna Pečarič

5,00 7,00 

Eko sončnična semena so izvrstna kot samostojna jed lahko pa se uporabljajo, pri raznih solatah in pri pecivu.

Opis

Sončnična semena lahko uporabljamo na različne načine-z njimi lahko pripravimo razne prelive za solato in zelenjave, domače energijske tablice ali bogat, gost smuti, ki ti bo zagotovil ravno pravšnjo mero energije pred obiskom fitnesa! Semena lahko tudi nekoliko začiniš in popražiš ter si narediš hrustljav prigrizek, po katerem boš zagotovo posegel-a tudi, če ne gledaš najljubše serije!

Z uživanjem sončničnih semen lahko preprečimo marsikatero bolezen, saj med drugim ta drobna semena delujejo protirakavo ter so odličen antioksidant. Sončnična semena so odličen vir rastlinskih beljakovin ter vitaminov in mineralov.  Dobiti jih je mogoče v vsaki bolje založeni trgovini z živili, zato naj se le čim pogosteje znajdejo na vašem jedilniku.

Z uživanjem sončničnih semen lahko nadzorujemo poškodbe celic, zaradi česar igrajo zelo pomembno vlogo pri preprečevanju rakavih obolenj. Sončnična semena so odličen vir selena, ki se dokazano učinkovito bori proti raku.

Sončnična semena vsebujejo veliko različnih hranil in spojin, med katerimi še posebej izpostavljamo fitosterole. Fitosteroli so znani po svoji zmožnosti za zniževanje holesterola, poleg tega naše zdravje podpirajo tudi na drugih ravneh.

Sončnična semena so odličen vir mineralov. Poleg kalcija naše kosti potrebujejo tudi magnezij in baker. Sončnična semena so odličen vir vseh omenjenih mineralov, poleg tega pa vsebujejo še vitamin E, ki pomaga pri artritičnih obolenjih.
Z uživanjem sončničnih semen boste mirnejši. Magnezij v sončničnih semen pomaga umirjati notranjo napetost, zmanjšuje stres in migrene ter vam pomaga do sprostitve.

Uživanje sončničnih semen odlično dene tudi naši koži. Le s pol skodelice sončničnih semen pokrijemo dnevne potrebe po alfa-tokoferolu, najaktivnejši obliki vitamina E,  izjemno močnega antioksidanta, ki telesne celice ščiti pred prostimi radikali. Vitamin E ravno tako ščiti naše telo pred škodljivim UV sevanjem ter tako ohranja kožo mladostno in sijočo. Vitamin E tudi izboljšuje absorpcijo številnih hranil.

Sončnična semena so zelo bogata z antioksidanti, zato pomagajo lajšati različne oblike vnetnih procesov, kot so boleči sklepi, želodčne razjede, razdražena koža, astma in druga obolenja.

Dodatne informacije

Količina

250g, 500g

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.