EKO sončnična semena | Oljarna Pečarič
5,00 7,00  z DDV

EKO sončnična semena | Oljarna Pečarič

5,00 7,00  z DDV

Eko sončnična semena so izvrstna kot samostojna jed lahko pa se uporabljajo, pri raznih solatah in pri pecivu.

Opis

Sončnična semena lahko uporabljamo na različne načine-z njimi lahko pripravimo razne prelive za solato in zelenjave, domače energijske tablice ali bogat, gost smuti, ki ti bo zagotovil ravno pravšnjo mero energije pred obiskom fitnesa! Semena lahko tudi nekoliko začiniš in popražiš ter si narediš hrustljav prigrizek, po katerem boš zagotovo posegel-a tudi, če ne gledaš najljubše serije!

Z uživanjem sončničnih semen lahko preprečimo marsikatero bolezen, saj med drugim ta drobna semena delujejo protirakavo ter so odličen antioksidant. Sončnična semena so odličen vir rastlinskih beljakovin ter vitaminov in mineralov.  Dobiti jih je mogoče v vsaki bolje založeni trgovini z živili, zato naj se le čim pogosteje znajdejo na vašem jedilniku.

Z uživanjem sončničnih semen lahko nadzorujemo poškodbe celic, zaradi česar igrajo zelo pomembno vlogo pri preprečevanju rakavih obolenj. Sončnična semena so odličen vir selena, ki se dokazano učinkovito bori proti raku.

Sončnična semena vsebujejo veliko različnih hranil in spojin, med katerimi še posebej izpostavljamo fitosterole. Fitosteroli so znani po svoji zmožnosti za zniževanje holesterola, poleg tega naše zdravje podpirajo tudi na drugih ravneh.

Sončnična semena so odličen vir mineralov. Poleg kalcija naše kosti potrebujejo tudi magnezij in baker. Sončnična semena so odličen vir vseh omenjenih mineralov, poleg tega pa vsebujejo še vitamin E, ki pomaga pri artritičnih obolenjih.
Z uživanjem sončničnih semen boste mirnejši. Magnezij v sončničnih semen pomaga umirjati notranjo napetost, zmanjšuje stres in migrene ter vam pomaga do sprostitve.

Uživanje sončničnih semen odlično dene tudi naši koži. Le s pol skodelice sončničnih semen pokrijemo dnevne potrebe po alfa-tokoferolu, najaktivnejši obliki vitamina E,  izjemno močnega antioksidanta, ki telesne celice ščiti pred prostimi radikali. Vitamin E ravno tako ščiti naše telo pred škodljivim UV sevanjem ter tako ohranja kožo mladostno in sijočo. Vitamin E tudi izboljšuje absorpcijo številnih hranil.

Sončnična semena so zelo bogata z antioksidanti, zato pomagajo lajšati različne oblike vnetnih procesov, kot so boleči sklepi, želodčne razjede, razdražena koža, astma in druga obolenja.

Dodatne informacije

Količina

250g, 500g