EKO ričkovo olje | Oljarna Pečarič
10,00 15,00  z DDV

EKO ričkovo olje | Oljarna Pečarič

10,00 15,00  z DDV

Hladno stiskano ričkovo olje uravnava želodčno kislino in celi rane na želodcu, blagodejno deluje pri zdravljenju zunanjih ran. Pred stotimi leti so ga s pridom uporabljali na soški fronti in z njim pomagali celiti rane in opekline.

Kategorije: , , Šifra: Ni na voljo Oznaki: Ponudnik:

Opis

Ričkovo olje odlikuje vsestranska uporabnost, ter zelo velika zdravilna vrednost olja, ki se kaže predvsem v edinstveni sestavi maščobnih kislin. Kar 40 % vseh maščobnih kislin je polinenasičenih. Med njimi moramo še posebej izpostaviti linoleinsko in gamalinoleinsko kislino, ki ju imenujemo tudi omega 3 in omega 6 maščobni kislini.
Obe igrata v telesu zelo pomembno vlogo. Sodelujeta v zgradbi celičnih membran, njihovi prepustnosti in aktivnosti. Prav tako se iz njiju tvorijo pomembne biološko aktivne molekule, od katerih ena širi žile, preprečuje zlepljanje trombocitov in preprečuje nastanek holesterola, spet druga ima veliko vlogo pri nadzoru vnetnih procesov in imunskega odziva. Obe esencialni kislini sta pomembni tudi za kožo, saj ohranjata njeno sposobnost zadrževanja vode. Totrovo olje vsebuje tudi visok odstotek tokoferola (vitamin E), ki deluje kot antioksidant in stimulira imunski sistem.

Dodatne informacije

Količina

100ml, 250ml