EKO olje črne kumine | Oljarna Pečarič
12,00 21,00 

EKO olje črne kumine | Oljarna Pečarič

12,00 21,00 

Hladno stiskano eko olje črne kumine. Semena črne kumine naj bi poznal in uporabljal že Hipokrat. Precej kasneje so tudi sodobne študije potrdile, da gre za neverjetno zdravo živilo, ki združuje ogromno za koristnih snovi. Podobno pa velja tudi za olje, izdelano iz teh semen. Olje črne kumine vsebuje izjemno veliko pomembnih sestavin, pri čemer še posebej izstopata nigelon in timokinon.

Kategorije: , , Šifra: Ni na voljo Oznaki: Ponudnik:

Opis

Semena črne kumine naj bi poznal in uporabljal že Hipokrat. Precej kasneje so tudi sodobne študije potrdile, da gre za neverjetno zdravo živilo, ki združuje ogromno za koristnih snovi. Podobno pa velja tudi za olje, izdelano iz teh semen. Olje črne kumine vsebuje izjemno veliko pomembnih sestavin, pri čemer še posebej izstopata nigelon in timokinon. Nigelon pomaga predvsem pri težavah z dihanjem, kar je povezano tudi z dejstvom, da deluje kot naravni antihistaminik. Timokinon pa je znan po protivnetnih učinkih in kot močan antioksidant.

S pomočjo olja črne kumine lahko zelo uspešno okrepite svoje imunski sistem. Tako se bo vaše telo lažje branilo pred različnimi okužbami oziroma snovmi, ki lahko privedejo do okužb. To je še posebej pomembno pred prihajajočo sezono gripe in prehladov. Za krepitev imunskega sistema se priporoča, da vsako juto in vsak večer pred spanjem zaužijete eno žičko olja črne kumine. Za lajšanje simptomov alergij zaužijte pol žličke olja takrat, ko imate občutek, da bi lahko prišlo do alergijske reakcije.

Olje črne kumine poskrbi za odstranjevanje strupenih snovi iz telesa, kar seveda pripomore k boljšemu celostnemu zdravju in počutju. Zaradi močnih antioksidantov, ki jih vsebuje, olje črne kumine poskrbi za temeljito prečiščevanje prebavnega sistema. Tudi če želite olje uporabiti za naravno razstrupljanje, je priporočljivo zaužiti dve žlički dnevno – eno zjutraj in drugo zvečer.

Zaradi protibakterijskih in protivnetnih učinkov je olje črne kumine izvrstno tudi za ublažitev kašlja, naravno zniževanje povišane telesne temperature in za lajšanje simptomov astme. Za astmatike je najbolje, če žličko olja črne kumine dodajo vreli vodi, nad katero nato inhalirajo, in sicer dvakrat dnevno. Če vas muči kašelj, dodajte žličko olja črne kumine vročemu čaju, ki ga nato hitro popijte. Malce olja pa lahko vtrete tudi v kožo na prsnem košu. V primeru povišane telesne temperature pa si lahko prav tako pomagate z zaužitjem žličke olja črne kumine. Olje bo namreč pospešilo znojenje, zato boste že kmalu občutili olajšanje.

Poleg vseh zgoraj naštetih dobrih lastnosti je olje črne kumine dobro tudi za povspeševanje rasti las, izboljšanje vida, lajšanje bolečin v hrbtu, zniževanje krvnega tlaka, olajšanje v primeru bruhanja, diareje in glavobolov, zmanjševanje tveganja za različne vrste raka.

Dodatne informacije

Količina

100ml, 250ml

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.

Customer Reviews

Based on 2 reviews
100%
(2)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
B
Betka Strazberger

Olja se nisem prejela zato ne morem podati mnenja

S
Suzana Adžić
Odličen izdelek

Olje ima bogat, poln okus, redno ga jemljem nekaj mesecev in opažam pozitivne učinke na počutje in kožo.

Suzana,

hvala za vaše mnenje!
Je lepo slišat, da tudi pri vas, Eko olje črne kumine, pozitivno vpliva na kožo.

Lep pozdrav,
Ekipa Belokranjski izdelki