EKO olje črne kumine | Oljarna Pečarič
12,00 21,00  z DDV

EKO olje črne kumine | Oljarna Pečarič

12,00 21,00  z DDV

Hladno stiskano eko olje črne kumine. Semena črne kumine naj bi poznal in uporabljal že Hipokrat. Precej kasneje so tudi sodobne študije potrdile, da gre za neverjetno zdravo živilo, ki združuje ogromno za koristnih snovi. Podobno pa velja tudi za olje, izdelano iz teh semen. Olje črne kumine vsebuje izjemno veliko pomembnih sestavin, pri čemer še posebej izstopata nigelon in timokinon.

Kategorije: , , Šifra: Ni na voljo Oznaki: Ponudnik:

Opis

Semena črne kumine naj bi poznal in uporabljal že Hipokrat. Precej kasneje so tudi sodobne študije potrdile, da gre za neverjetno zdravo živilo, ki združuje ogromno za koristnih snovi. Podobno pa velja tudi za olje, izdelano iz teh semen. Olje črne kumine vsebuje izjemno veliko pomembnih sestavin, pri čemer še posebej izstopata nigelon in timokinon. Nigelon pomaga predvsem pri težavah z dihanjem, kar je povezano tudi z dejstvom, da deluje kot naravni antihistaminik. Timokinon pa je znan po protivnetnih učinkih in kot močan antioksidant.

S pomočjo olja črne kumine lahko zelo uspešno okrepite svoje imunski sistem. Tako se bo vaše telo lažje branilo pred različnimi okužbami oziroma snovmi, ki lahko privedejo do okužb. To je še posebej pomembno pred prihajajočo sezono gripe in prehladov. Za krepitev imunskega sistema se priporoča, da vsako juto in vsak večer pred spanjem zaužijete eno žičko olja črne kumine. Za lajšanje simptomov alergij zaužijte pol žličke olja takrat, ko imate občutek, da bi lahko prišlo do alergijske reakcije.

Olje črne kumine poskrbi za odstranjevanje strupenih snovi iz telesa, kar seveda pripomore k boljšemu celostnemu zdravju in počutju. Zaradi močnih antioksidantov, ki jih vsebuje, olje črne kumine poskrbi za temeljito prečiščevanje prebavnega sistema. Tudi če želite olje uporabiti za naravno razstrupljanje, je priporočljivo zaužiti dve žlički dnevno – eno zjutraj in drugo zvečer.

Zaradi protibakterijskih in protivnetnih učinkov je olje črne kumine izvrstno tudi za ublažitev kašlja, naravno zniževanje povišane telesne temperature in za lajšanje simptomov astme. Za astmatike je najbolje, če žličko olja črne kumine dodajo vreli vodi, nad katero nato inhalirajo, in sicer dvakrat dnevno. Če vas muči kašelj, dodajte žličko olja črne kumine vročemu čaju, ki ga nato hitro popijte. Malce olja pa lahko vtrete tudi v kožo na prsnem košu. V primeru povišane telesne temperature pa si lahko prav tako pomagate z zaužitjem žličke olja črne kumine. Olje bo namreč pospešilo znojenje, zato boste že kmalu občutili olajšanje.

Poleg vseh zgoraj naštetih dobrih lastnosti je olje črne kumine dobro tudi za povspeševanje rasti las, izboljšanje vida, lajšanje bolečin v hrbtu, zniževanje krvnega tlaka, olajšanje v primeru bruhanja, diareje in glavobolov, zmanjševanje tveganja za različne vrste raka.

Dodatne informacije

Količina

100ml, 250ml

Customer Reviews

Based on 1 review
100%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
S
Suzana Adžić
Odličen izdelek

Olje ima bogat, poln okus, redno ga jemljem nekaj mesecev in opažam pozitivne učinke na počutje in kožo.

Suzana,

hvala za vaše mnenje!
Je lepo slišat, da tudi pri vas, Eko olje črne kumine, pozitivno vpliva na kožo.

Lep pozdrav,
Ekipa Belokranjski izdelki