EKO mandljevo olje | Oljarna Pečarič
10,00 18,00  z DDV

EKO mandljevo olje | Oljarna Pečarič

10,00 18,00  z DDV

Hladno stiskano mandljevo olje ščiti občutljivo ter suho kožo, jo neguje in ji daje prožnost ter mehkobo. Kožo nahrani, blaži, poživi ter navlaži. Mandljevo olje sodi med najboljša masažna olja, je priporočljivo tudi za nego kože novorojenčkov, za odstranjevanje ličil, za preprečevanje strij in za vlaženje dehidrirane kože.

Kategorije: , , Šifra: Ni na voljo Oznaki: Ponudnik:

Opis

Mandljevo olje so v zdravilne, prehrambne in kozmetične namene zelo cenili in veliko uporabljali že v svetopisemskih časih. V Evropi so po njem z velikim navdušenjem posegli v 16. stoletju in je še danes eno najbolj uporabljanih in vsestranskih osnovnih olj. Zaradi njegove mastnosti in počasnega vpijanja v kožo, na kateri pusti masten film, je zelo cenjeno v aromaterapiji in pri masaži. Angleži ga že dolgo cenijo za uporabo v kulinariki.

Mandljevo olje je zaradi svoje sestave in številnih odličnih lastnosti vsestransko izdatno olje, z  odličnimi blažilnimi učinki ter zato zelo uporabno in iskano za kozmetične namene. Primerno je za vse tipe kože, tudi za nežno otroško kožo. Številni  vitamini v njem kožo pomirjajo in blažijo kožna vnetja, zmanjšujejo občutek srbečice in razdraženosti zaradi dermatitisa, luskavice ali ekcemov. Mandljevo olje čisti, mehča in pospešuje obnavljanje suhe, vzdražene ali  razpokane kože ter jo ščiti pred škodljivimi dejavniki (antioksidanta vitamina A in E). Povečuje njeno elastičnost in jo poživlja, hrani ter vlaži trdo kožo na kolenih, petah in komolcih. Na povsem naraven način preprečuje znake staranja in nastajanje gub.

Dodatne informacije

Količina

100ml, 250ml