EKO makovo olje | Oljarna Pečarič
9,00 13,50  z DDV

EKO makovo olje | Oljarna Pečarič

9,00 13,50  z DDV

Hladno stiskano makovo olje je morda malo manj poznano, kot ostala rastlinska olja, a le kdo ne pozna maka? Makovo olje pa ni uporabno le v kulinariki, pač pa je tudi zdravilno. Uporaba makovega olja v zdravilne namene namreč sega kar precej daleč v zgodovino v zgodovino.

Kategorije: , , Šifra: Ni na voljo Oznaki: Ponudnik:

Opis

V makovem olju je zelo veliko vitamina E, ki je v maščobah topen vitamin, ki deluje kot antioksidant in tako pomembno vpliva na upočasnitev staranja. Tudi sicer makovo olje blagodejno vpliva na kožo, saj jo vlaži in greje. Tako si z njim lahko mažemo suho kožo, kar bo še posebej učinkovito v zimskem času, ko zaradi mraza zunaj in suhega zraka v notranjih prostorih naša koža potrebuje še več nege. Primerno je tudi za mazanje različnih kožnih obolenj.

Makovo olje zelo dobro vpliva tudi na prebavo, še posebej na debelo črevo, saj vsebuje veliko cinka, ki vpliva na pravilno delovanje prebave, na delovanje trebušne slinavke, nadledvične žleze in na delovanje jeter. Makovo olje pomaga tudi pri uravnavanju holesterola v krvi in pri zdravljenju nepravilnega delovanje ščitnice.

Ker vpliva na presnovo, je v pomoč tudi pri izgubljanju odvečne telesne teže. Pomaga tudi pri napetosti v trebuhu in izboljšanju prekrvavitve telesa. Ob dolgotrajni uporabi pa naj bi pozitivno vplival tudi na vid in njegovo izboljšanje.

Poleg vitamina E in cinka pa v makovem olju najdemo še veliko: magnezija, kalija, fosforja, železa in omega 6 in omega 9 maščobnih kislin.

Dodatne informacije

Količina

100ml, 250ml

Customer Reviews

Based on 1 review
100%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
S
Simona Brudar
Odličen izdelek

Odlična kvaliteta. Priporočam.