Belokranjska ovčka | Ročno kvačkani iz ovčje volne
25,00  z DDV Dodaj v košarico

Belokranjska ovčka | Ročno kvačkani iz ovčje volne

25,00  z DDV

Belokranjska ovčka je ročni kvačkani izdelek, narejen iz slovenske ovčje volne. Predstavlja belokranjsko pramenko, avtohtono slovensko pasmo ovce, ki izvira iz belokranjskih pašnikov. Zanjo je značilna dolga resasta dlaka bele barve s črnimi lisami. Za vse, ki ne marajo belokranjske pečenke, je kvačkana ovčka več kot primeren nadomestek oz. spominek na Belo krajino.

 

Izdelek je pridobil certifikat Belokranjsko

Preberite več o kolektivni blagovni znamki Bele krajine.

Kategoriji: , Šifra: MISTU-001 Oznake: Ponudnik:

Opis

Mihaela Štukelj je Belokranjka, ki se je že kot otrok od svoje mame naučila šivati, kvačkati in plesti. Ko se je upokojila je za rokodelstvo imela več časa in pričela plesti, kvačkati in šivati tudi za druge. Vsi Mihaelini izdelki so narejeni iz naravnih materialov – volne, lana, bombaža, lana, usnja. Njeni izdelki so večinoma namenjeni otrokom – oblačila, modni dodatki in igrače.

 

Volnena preja je proizvedena po ekološkem postopku v podjetju SOVEN in ima certifikat BIO. Izdelek je narejen brez uporabe, človeku in okolju škodljivih kemikalij. Nogavice so iz 100% slovenske ovčje volne. Funkcija: zagotavljajo uravnoteženo toploto in podporo koži, kostem in sklepom. Pri pravilnem vzdrževanju (ročno pranje ali pranje pri nižjih temperaturah, sušenje) je uporabna doba izdelka nekaj let.