KRAJINSKI PARK LAHINJA

Krajinski park Lahinja je odličen izlet za odklop v naravi, ki se prepleta s kulturno dediščino. Sprehodite se lahko po označenih poteh ( do 3 ure ), ali se na pot odpravite kar s s kolesom. Reka Lahinja poleg ribolova in sprehodov v naravi nudi tudi čolnarjenje. S kanujem se je moč popeljati po reki in uživati ob žuborenju reke ter petju ptic.

Info center Krajinski park Lahinja – Plavčeva domačija
Veliki Nerajec 11, 8343 Dragatuš

E-pošta: info@kp-lahinja.si
Mobilno: +386 (0)40 842 717
Telefon: +386 (0)7 30 56 530

Krajinski park Lahinja je zaščiteno območje zgornjega dela porečja in 7 kilometrov zgornjega toka reke Lahinje.
Bogat je z naravno in kulturno dediščino, kar potrjuje osem varovanih naravnih, šest kulturnih spomenikov ter dva naravna rezervata.
Do samega parka lahko dostopate z osebnim avtomobilom. Ko prispete na cilj, avto pustite na označenem parkirišču in se naprej odpravite peš ali s kolesom. Takoj pod parkiriščem se lahko sprehodite okoli večjega ribnika Nerajca, kjer boste ob toplejših dneh lahko srečali tudi prijazne ribiče. Makadamska pot vas bo vodila mimo njiv vse do osrčja krajinskega parka. To je lesena potka nad vodo, ki se konča pri opazovalnici s klopcami.
Pot je primerna tako za otroke, kot tudi za starejše, saj ni zahtevna. Poleg sprehoda po leseni potki nad vodo, ki poteka skozi enega izmed dveh naravnih rezervatov v parku, lahko v krajinskem parku vidite in doživite še veliko več.

Znamenitosti

V parku so med drugim na ogled Klepčev mlin in žaga venecijanka, cerkvica Vseh svetnikov z »zvonikom na preslico«, info center parka, belokranjska hiša, Galerija domače in umetnostne obrti
V vasici Veliki Nerajec najdete 200-letno etnološko zakladnico, kjer lahko poskusite lokalno kulinarično posebnost, slastno ajdovo povitico.

Podajte se na dogodivščino belokranjskih zakladov, ne bo vam žal!

Vir fotografij: belakrajina.si, ric-belakrajina.si