Kolpa holiday house

Nastanitev Kolpa holiday house je v mestu Gradac v regiji Dolenjska in ponuja teraso ter razgled na reko. Ta počitniška hiška ima vrt, predel za peko na žaru, brezplačen WiFi in brezplačno zasebno parkirišče. Počitniška hiška s klimatsko napravo obsega več spalnic (2), dnevno sobo, popolnoma opremljeno kuhinjo s hladilnikom in z aparatom za kavo ter več kopalnic (2) s prho in s sušilcem za lase. V počitniški hiški lahko koristite brisače in posteljnino. V nastanitvi lahko izkoristite savno. V sklopu nastanitve imate na voljo izposojo koles. Najbližje letališče (Letališče Zagreb Franjo Tuđman) je 88 km od nastanitve Kolpa holiday house.

KOLPA HOLIDAY HOUSE

KRASINEC 16, 8332 GRADAC

www.booking.com/hotel/si/kolpa-holiday-house.si

Nekdanji slovenski biatlonec Klemen Bauer, ki se je lani odločil za konec tekmovalne kariere, se je v športnem pokoju lotil novih izzivov. Med drugim se je še bolj posvetil obnovi 200 let stare spomeniško zaščitene belokranjske hiške na Krasincu.

Zahtevnega projekta se je lotil leta 2020, v času koronakrize. Hišo je sicer kupil že jeseni, leto pred to krizo. Rokave je zavihal v spomladanskem času, z delom prekinil vsako leto jeseni, hiško zaklenil in spomladi znova nadaljeval. Po končani karieri pa se je obnovi lahko posvetil tudi v zimskem času. Kot je povedal v pogovoru za Siol, je bila prenova hiše zanj tudi rešitev in pobeg v obdobju koronakrize, v obdobju, ko se je država skoraj povsem zaprla, sam pa je imel po končani sezoni časa na pretek. Spoprijateljil se je z domačini in zgodba z obnovo zapuščene hiše, ki je bila v precej slabem stanju, se je začela.

37-letni Bauer upa, da se bo vse skupaj izkazalo za dobro naložbo, saj ima avtentična hiška v hitro razvijajočem se okolju ob Kolpi tudi turistični potencial. “Tudi na to sem malo gledal, ko sem jo kupil. Dobil pa sem jo za majhen denar, bila je v precej slabem stanju, nekje na meji med tem, ali jo je še mogoče rešiti ali bi jo bilo bolje podreti. Tam se zdaj razvija, gradijo se apartmaji, obstajajo glampingi. No, mi kot družina smo sicer preveč nomadsko naravnani, da bi tja hodili redno na počitnice, nam je všeč kombi in gremo, tako da bi rad to čim bolj ‘potržil’, po domače povedano. Malce nas zanima turizem, partnerica Neža je to študirala, bomo videli, kako bo,« je povedal pred časom za omenjeni spletni portal.

Bauer poudarja, da je pri obnovi še posebej pazil tudi na kulturno dediščino. Zaveda se namreč, da je tovrstnih hišk zelo malo in obnovljena ima posebno vrednost. “Takšne stvari cenim, ko jih vidim doma ali po svetu. Takšno bajto bi bilo najlažje podreti, kar se večinoma tudi zgodi. A če bi vsi razmišljali tako, ne bi bilo nobene avtentične hiške več,” pravi nekdanji odlični biatlonec.

Na Krasincu še dodatna namestitev

Na obrobju mirne vasi Krasinec tako turiste zdaj pričakujeta kar dve novi nastanitvi v belokranjskem stilu. Na voljo je tudi Kolpa holiday house (na fotografijah) z dvema spalnicama (2+2) in dvema kopalnicama ter dodatnimi sanitarijami v spodnjih prostorih, ki lahko sprejme do šest oseb. Wellness s turško in finsko savno nudi pravo sprostitev, velika terasa z vrtom pa je idealna za druženje. Dodaten plus je lokacija v bližini reke Kolpe, ki je odlično izhodišče za raziskovanje Bele krajine. Poleg omenjene nastanitve je na voljo tudi prenovljeni belokranjski svinjak za štiri osebe.