DOMAČIJA KUZMA

Domačija Kuzma z mlinom je prostor ob reki Kolpi, kjer se lahko sprostite in osvežite v vročih poletnih dneh. Na domačiji imate lahko tudi piknik ali zabavo. Velik travnik obdan z zeleno naravo in Kolpo ter odmaknjen od vrveža je namenjen šotorom, avtodomom in kamp prikolicam. Naročite se lahko na voden ogled starega grajskega mlina, avanturisti pa se lahko podate na vožnjo s kanujem.

Pobrežje 4

8341 Adlešiči

Slovenija

051 235 128

domacija.kuzma4@gmail.com

Pot do Domačije Kuzma, se strmo spušča proti reki Kolpi, je naraven senčen, zelen predor, ki takoj osvoji obiskovalca. Potem se iz zelenja izluščijo razvaline Lenkovićevega gradu iz 16. stoletja in ostanki protiturškega tabora, ki kraljujejo na skalnem pomolu nad Kolpo. Z avtom se spustiš še bližje h Kolpi, med strmo steno in reko spodaj proti mlinu, kjer je dovolj prostora za parkirišče.

Z obiskom Domačije Kuzma se boste sprehodili skozi zgodovino , od 17.stoletja do danes. Prostor zaznamuje Kuzmin mlin z žago. Med prikazom mletja moke, ki jo izdelujejo pred vašimi očmi, vračajo stare spomine, tradicijo in obrede. Pomladite se lahko tudi na naravnem kopališču, izberete vožnjo s kanujem ali uživate v naravni kulisi s kozarcem domač rakije.

Reka tu naredi ovinek ob mlinu, dostop do vode je možen po prodnati »plaži«, nad jezom pa po lepo urejenem lesenem dohodu. Tišina, mir, malo obiskovalcev. Le šum vode, obraščene stene čez reko na nasprotni strani in zgoraj modro nebo. Idila. Lastniki domačije imajo odprto tudi manjšo okrepčevalnico. Resnično nekaj za dušo!

Skozi sezono, na domačiji redno v živo merijo temperaturo reke Kolpe, na svojem socialnem omrežju Facebook. Voda ima vedno okoli 20 stopinj, kar je odlična temperatura za namakanje. Kolpa je ena najčistejših rek v Sloveniji, zato je doživetje še toliko prijetnejše. Mlin omogoča dostop do slapa, kjer se lahko prepustite naravni masaži.