EKO sezamova semena | Oljarna Pečarič
4,00 11,00 

EKO sezamova semena | Oljarna Pečarič

4,00 11,00 

»Sezam, odpri se!« je v arabski pravljici čarovni rek, ki omogoča dostop do skritega zaklada. Ko sezamov sadež dozori, se namreč odpre, iz njega pa se vsuje bogata bera semen. Drobna sezamova semena se na pogled ne zdijo nič posebnega, vendar pa v sebi nosijo številne zdravju koristne učinke.

Opis

»Sezam, odpri se!« je v arabski pravljici čarovni rek, ki omogoča dostop do skritega zaklada. Ko sezamov sadež dozori, se namreč odpre, iz njega pa se vsuje bogata bera semen.

Drobna sezamova semena se na pogled ne zdijo nič posebnega, vendar pa v sebi nosijo številne zdravju koristne učinke.

Sezamova semena so med drugim glavni vir fitinske kisline. Fitinska kislina se nahaja v vlaknatih delih semen, polnovrednih žitih in stročnicah. Med drugim lahko pomaga zavirati razvoj raka na črevesju ter krepiti imunski sistem.

V sezamovih semenih najdemo tudi lignane, snovi, ki spodbujajo absorpcijo in razpoložljivost vitamina E, vplivajo na razmerje maščob v krvi ter pomagajo stabilizirati krvni sladkor. Prav tako naj bi lignani v sezamovih semenih spodbujali porabo podkožnega maščevja, saj aktivirajo številne jetrne encime, ki razgrajujejo maščobne kisline. Lignani v sezamovem semenu prav tako pomagajo zniževati raven holesterola v krvi.

Sezamova semena so odličen vir bakra, mangana in železa, poleg tega pa v njih najdemo še magnezij in fosfor. S približno 28 grami sezamovih semen pokrijemo približno 10 odstotkov dnevnih potreb po treh vitaminih iz B-kompleksa, in sicer po vitaminih B1, B6 in B9. Ti trije vitamini so zelo pomembni tudi v nosečnosti, saj prispevajo k optimalnemu razvoju ploda, bodočim mamicam pa zagotavljajo potrebno energijo.

Poleg tega so sezamova semena bogata še z beljakovinami, saj jih vsebujejo več kot katerakoli vrsta oreščkov ali semen. Poleg tega v njih najdemo še veliko zdravih maščob – večinoma gre za mononenasičene in polinenasičene maščobne kisline.

Sezamova semena zelo lepo razvijejo svoj oreškast okus, če jih predhodno na hitro prepražimo. Pražena sezamova semena lahko uporabimo pri peki, jih dodamo kosmičem, z njimi obogatimo solate ter še kopico drugih jedi.

Dodatne informacije

Količina

250g, 500g, 1000g

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.

Customer Reviews

Based on 1 review
100%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
A
ANDREJA KREJAN
Andreja

Odlični izdelki.