Na Mirno goro! | Košarica lokalnih izdelkov za piknik na Mirni gori | Bela krajina
230,00  Dodaj v košarico

Na Mirno goro! | Košarica lokalnih izdelkov za piknik na Mirni gori | Bela krajina

230,00 

Za razgled iz najvišjega vrha Bele krajine!

 

Sestava košarice:


Pijače:
Brez alkohola: Bistri in motni jabolčni sok, Sadjarstvo Škof.
Alkohol: Pivo Gringo, Pivovarna Vizir; Pivo Iris red, Pivovarna Vizir.
Medeni liker, Čebelarstvo Milinkovič.

Hrana:
Gozdni med, Čebelarstvo Milinkovič; Domači medenjaki, Čebelarstvo Veselič;
Suha slanina, Kmetija Čadonič; Ovčji sir, Vučji ogrizek; Belokranjska pogača, Hotel Bela krajina.

Rokodelski izdelki:
Lesena kuhinjska deska za rezanja, Jurij Kure;
Volnen podritnik, Tončka Jankovič;
Lanen nahrbtnik z belokranjskim vzorcem, Vesna Veselič.

 

Izdelek na zalogi pri ponudniku.

Belokranjsko

Izdelek je pridobil certifikat Belokranjsko

Preberite več o kolektivni blagovni znamki Bele krajine.

Kategorije: , , Šifra: košara-005 Oznaki:

Opis

KOŠARICA: Na Mirno goro!

 

Za razgled iz najvišjega vrha Bele krajine!

Oskrbnica doma na Mirni gori vas mogoče ne bo najbolj vesela. Bo pa razumela, ko boste iz svojega cekarja pričeli na mizo zlagat dobrote, ki smo jih pripravili v tem paketu. Za razgled in pristno belokranjsko malico se je pač potrebno potrudit. Ta košara mogoče ne bo za res košara – Bolj ruzak dobro za na pot! V njem boste našli 7 različnih pijač in 5 različnih prehrambenih izdelkov lokalnih ponudnikov. S seboj boste imeli tudi nekaj nepogrešljivih izdelkov lokalnih rokodelcev.

 

Utrujeni od vzpona, boste najprej odložili lanen nahrbtnik. Pazljivo. V njem se skriva le najboljše, kar vam lahko ponudi Bela krajina.

 

Gozdni med Čebelarstva Milinkovič, se bo odlično podal z domačim zeliščnim čajem oskrbnice doma na Mirni gori. Domači medenjaki Čebelarstva Veselič vam bodo povrnili moči po vzponu na 1048 m nadmorske višine. Po stari modrosti se svetuje, da vam bo prepotenim dobro deli še kaj oštrega. Dom na Mirni gori je znan po Zmajevki – žganje po recepturi upokojenega gozdarja Franca. Za bolj nežne, pa lahko iz nahrbtnika vzamete Medeni liker, Čebelarstvo Milinkovič.

 

“Za žejo je voda”, bodo rekli! Je pa še kaj drugega! Zato smo v košarico položili tudi bistri in motni jabolčni sok Sadjarstva Škof.

 

Ko bodo lica malo manj rdeča in bo zmanjkalo čaja ter medenjakov, je na vrsti malca. In ko te v Beli krajini nekdo povabi na malco ima v mislih nekaj takega: Suh špeh (Kmetija Čadonič), ovčji sir (Vučji ogrizek), Belokranjska pogača (Hotel Bela krajina). Bi svetovali, če se ne mislite tisti dan lupčkat, da se zraven nareže še malo luka.

 

S seboj boste imeli tudi ročno izdelano kuhinjsko desko, rokodelca Jurija Kureta, ter volnen podritnik (Tončka Jankovič)

 

Ker smo že prej za nujni del hidracije poskrbeli s sokom, si lahko poleg malice privoščimo kraft pivo Gringo (Pivovarna Vizir) in pa kraft pivo Iris red iz lokalne mikro kraft pivovarne Kapušin.

 

Sestava košarice:


Pijače:
Brez alkohola: Bistri in motni jabolčni sok, Sadjarstvo Škof.
Alkohol: Pivo Gringo, Pivovarna Vizir; Pivo Iris red, Pivovarna Vizir.
Medeni liker, Čebelarstvo Milinkovič.

Hrana:
Gozdni med, Čebelarstvo Milinkovič; Domači medenjaki, Čebelarstvo Veselič;
Suha slanina, Kmetija Čadonič; Ovčji sir, Vučji ogrizek; Belokranjska pogača, Hotel Bela krajina.

Rokodelski izdelki:
Lesena kuhinjska deska za rezanja, Jurij Kure;
Volnen podritnik, Tončka Jankovič; Lanen nahrbtnik z belokranjskim vzorcem, Vesna Veselič.

 

Belokranjski leksikon:
*Ruzak: nahrbtnik
*Malca: malica. Gremo na malco: pojdimo na malico; po ljubljansko; mau za na piknt
*Lupčkat: poljubljati se
*Luka/Luk: čebula

Dodatne informacije

Količina

0,5L, 1L

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.

Morda vam bo prav tako všeč…