Košarica Srček | Pletena košara

Košarica Srček | Pletena košara

Ročno izdelana košara iz 100% belokranjskih bekovih in vrbovih vejic.
Košara je v treh velikostih – majhna, srednja in velika ter najmanjša mini košara.

Dimenzije: od 6 cm – 40 cm

Belokranjsko

Izdelek je pridobil certifikat Belokranjsko

Preberite več o kolektivni blagovni znamki Bele krajine.

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Kategoriji: , Šifra: JOJU-01 Oznake: Ponudnik:

Opis

V letu 2015 je g. Jože Juršak začel plesti leseni koš iz leskovih viter za lastno uporabo. Ker mu je ostalo viter je naredil še pleteno cajno. G. Juršak je samouk, ki je sprva samo opazoval soseda, ki je pletel v zimskem času različne stvari (drugače pa je bil oglar). Sledilo je opletanje steklenic, vendar pa sam ni vedel kako zaključiti ter je poiskal pomoč pri znancu, ki plete že dlje časa. Sedaj izdeljuje že vse vrste pletenih izdelkov (koši, košare, cajne in cekarji, opletene steklenice, za lesene pladnje z opletenim robom in drenove pohodne palice).

Vsi izdelki so pleteni ročno iz materialov (leskove vitre in bekove vejice), ki jih dobi iz domače okolice.

Preden začne plesti, more material primerno obdelati (bekice se skuhajo; leskova vitra: veja je potrebno izdreti, obdelati na primerno debelino in širino, namakanje v vodi, sledi pletenje).

Za izdelavo cajne je potrebo imeti 3 metre dolge vitre, drugače se ne da plesti. Najprej se naredi ogrodje (obroč, ki je pravokoten), sledi zvezde, ki je na levi in desni strani ročaja. Sledi vstavljanje reber, skozi katere prepletamo vitre.

Premer cajn je od 6 do 40 cm.
Čas izdelave je od nekaj ur do 2 dni pri največji.

 

Dodatne informacije

Velikost

Mini, Mala, Srednja, Velika

Spletna trgovina Belokranjski izdelki deluje po principu združevanja ponudbe ponudnikov iz Bele krajine in nastopa kot centralna točka za prodajo prek spleta.

Obrazložitev pojmov statusa zaloge:

  • Izdelek na zalogi pri ponudniku: v trenutku naročila preverimo s ponudnikom aktualno zalogo in hitrost prenosa v naše skladišče od kjer odpremimo paket. Zaradi narave komunikacije s ponudniki lahko traja tudi do 3 delovne dni za pridobitev točnih informacij. Odprema izdelka je opravljena v 1 delovnem dnevu od prejema zaloge od ponudnika v naše skladišče.
  • Izdelek ni na zalogi: niti pri ponudniku, niti v našem skladišču ni zaloge izdelka. Nekatere izdelke s tem statusom je vseeno mogoče naročiti – ponudnik izdelek izdela po naročilu ali najdemo zalogo pri drugem prodajalcu. Odprema izdelka je pogojena s prejetjem v zalogo in lahko traja 14 delovnih dni.
  • Manj kot X / Vsaj X kosov na zalogi: izdelek je na zalogi v našem skladišču. Zaloga se posodobi 3x dnevno. V trenutku naročila stranko obvestimo, kdaj se bo izvršila odprema. Naročila potrjena s plačilom odpremimo še isti delovni dan, če je naročilo preverjeno z naše strani do 16. ure. V nasprotnem primeru obdelamo naročilo prvi naslednji delovni dan.

Paketi z izdelki več ponudnikov

Belokranjski izdelki združujemo ponudbo več ponudnikov na enem mestu. Pri naročilih, kjer so v enem naročilu združeni različni ponudniki, se šteje za rok odpreme tisti, ki je med vsemi izdelki najdaljši.

Naročnik lahko zahteva pošiljanje posameznih izdelkov ločeno, a s tem prevzame nase dodatno breme pošiljanja večih pošiljk – za vsako dodatno pošiljko strošek pošiljanja, ki se obračuna neposredno Pošti Slovenije ob prevzemu paketa, ali po dogovoru z nami – plačilo po predhodni ponudbi, plačilo preko PayPal oz. Stipe plačilne povezave, ipd.

Dostava s Pošto Slovenije

Iz splošnih pogojev Pošte Slovenije za dostavo paketov v prodajnem programu MojPaket so roki prenosa pošiljk določeni:

  • običajno D+1 po oddaji pošiljke;
  • najkasneje v roku D+3 po oddaji pošiljke.

Navedeni roki so informacijske dostave in zanje Pošta Slovenije ne jamči. Zamude, ki so posledica višje sile niso predmet kršenja obveznosti prenosa pošiljke.

Pakete, primerne za predajo v prenos, pripravljamo do najkasnje 16. ure in jih predamo v prenos najkasneje do 18. ure vsak delovni dan. Naročniki so o poteku izvajanja pošte storitve obveščeni preko SMS ali elektronskega sporočila navedenega ob naročilu. Sporočila pošlje Pošta Slovenije.