Opis
Vso meso je pridelano na domači kmetiji.
Ponudnik je eden največjih rejcev pasme Aberdeen Angusa v Sloveniji in največji na področju Bele krajine.
Imajo lastno čredo goveda pasme Aberdeen Angus za kotitve in nadaljnjo pitanje do zakola ter predelave.
Izdelki so na voljo skozi vso leto.
Podjetje Black Royal, ki se nahaja v vasi Desinec, na kmetiji Šuklje ima lastno čredo Aberdeen Angusov s pedigreji izključno za kotenje.
Trenutno jo sestavljajo 45 glav krav in telic, 2 plemenska bika in 25 mladih telet. Poleg glavne črede za kotenje imamo še 60 glav pitancev. In enega plemenskega Wagyjuja s pedigrejem.
Mlada teleta se pitajo nekje do 3 let, saj ta pasma potrebuje veliko nege, časa in pravilno hranjenje, da doseže popolno sočnost, mehkobo in marmorizacijo, katera je zelo pomembna za doseganje visoke kakovosti izdelkov.
Po nadzornem pitanju so zelo pozorni pri prevozu živali v klavnico, saj je le ta ključnega pomena za ohranjanje kakovostnega mesa. Topla masa živali se mora nekaj dni ohlajevat, da doseže čvrstost mesa.
Po ohladitvi tople mase se meso razseka in uporabi v izdelke. Ker govorimo o veliki količini izdelkov jih večinoma šokiramo z gostinskimi šok komorami, nato zvakumiramo in jih shranimo v gostinske zmrzovalnike.
Pri izdelkih se lahko pohvalijo, da imamo izdelavo izključno iz našega 100 % domačega mesa brez kemikalij ali drugih veziv.
Izdelujejo burgerje in čevapčiče. Poleg tega pa imajo v ponudbi tudi suho zorjene steake.
Nekaj izdelkov prodamo v Slovenijo in v tujino. Smo pa vedno odprtih rok za sodelovanja z novimi odjemalci oziroma restavracijami.
“Pred začetkom prodaje in pečenjem izdelkov smo vložili ogromno truda, znanja in navsezadnje časa (nekaj let) samo v pravilno hranjenje in dobrobit živali. Poleg tega smo hodili na raznorazna izobraževanja in naredili NPK živinorejec. S tem pa smo dosegli kakovost in marmorizacijo mesa, katerega lahko s ponosom ponudimo kupcem.”
So zelo mlado podjetje, vendar se lahko pohvalijo z raznoraznimi sodelovanji na sejmih:
(60. mednarodni kmetijsko-živilski sejem v Gornji Radgoni in Jesenski kmetijsko obrtni sejem v Komendi),
na dogodkih: (Vinska vigred v Metliki, Mlada portugalka v Metliki, Vipavska trgatev, Noč na Krki – Novo mesto, Cvičkarija – Novo mesto, Novomeški maraton) in na raznih keteringih.
V zimskem času pa so prisotni v Kranjski gori na smučišču.
Sestevine burgerjev:
100% goveje meso črnega angusa,
sol,
poper,
drobljeni česen,
soda bikarbona,
ostra drobljena paprika.