Pirina bela moka | 500g | Kmetija Malerič
1,50  z DDV Dodaj v košarico

Pirina bela moka | 500g | Kmetija Malerič

1,50  z DDV

Pira je stoletja predstavljala osnovno in edino vrsto pšenice. Pirina moka vsebuje veliko vlaknin in mineralov ter večjo količino beljakovin. Pira je kot rastlina bolj odporna na škodljivce in bolezni, zato ne potrebuje obdelave s škropivi.

Izdelek je pridobil certifikat Belokranjsko

Preberite več o kolektivni blagovni znamki Bele krajine.

Skupaj:

Opomba: izdelek se prodaja samo v količinskem pakiranju (min. št. kosov = 4).

Kategorije: , , Šifra: KM-004 Oznaka:

Opis

Pira je bila v našem prostoru prisotna že v zgodovini, a so jo druga žita malo izpodrinila. Ekološki način kmetovanja in želja po bolj kvalitetnem izdelku pa jo je spet posejala na naša polja. Je tudi zelo nezahtevna in odporna, bi rekli »ekonomsko šparovna«. V kuhinji pa se moka in tega žita ponovno izkaže za zelo bogato, polnovredno in zdravo izbiro. Tudi med jedci je manj občutljivosti na to živilo. Zato vam nudimo kakovostno fino pirino belo moko iz tradicionalnega žita.

 

Kmetija Malerič – manjša družinska kmetija, ki ji je mar kaj damo na mizo,  mi in kaj sosedje. Saj je naše zdravje v veliki meri odvisno od hrane, ki jo zaužijemo vsak dan. Vse kar pridelujemo, tudi predelujemo. Le tako lahko zagotavljamo kvaliteto in kakovost. Cilj nam je prispevali k še višji lokalni samooskrbi z najrazličnejšimi proizvodi.