TURIZEM BENETIČ

Turizem Benetič se nahaja v neposredni bližini najtoplejše slovenske reke Kolpe in v bližini mejnega prehoda Vinica. V kampu Benetič si lahko ogledate edini še delujoči valjčni mlin na reki Kolpi, star že več kot 150 let.

Na novo je urejena celotna infrastruktura za imetnike avtodomov – PZA – postajališče za avtodome. V ceno je vključeno: parkiranje, priklop elektrike in wi-fi, uporabo toaletnih prostorov, praznjenje fekalnih voda, prostor za pomivanje posode in pranje perila, kopanje in uporaba igrišč, uporabo skupnega kamina ter vse pristojbine.

Vinica 69 8344 Črnomelj Slovenija

 antonija.benetic@gmail.com
+386 41 643 630

Po želji ponujajo tudi usluge manjšega gostinskega lokala Letni vrt. Gostom po predhodnem naročilu pripravijo prave domače pojedine – jedi izpod peke in janček iz ražnja, domač kruh iz moke iz domačega 150 let starega mlina.

Na posestvu TUrizem Benetič lahko uživate ob posedanju na bregu reke Kolpe in poslušate tiho šumenje jeza in mlinskih koles.

Kolpa E-bike

Za aktivni oddih si pri Benetičih lahko izberete tudi najem električnih koles. Kolpa E-bike je trajnostni projekt, ki bo v vseh večjih krajih ob reki Kolpi vzpostavil mrežo električnega kolesarjenja s 350 km atraktivnih e-kolesarskih poti, po katerih bo obiskovalce navigirala posebna mobilna aplikacija Kolpa E-bike. Namen projekta je spodbuditi alternativne oblike prevoza pri obiskovanju zavarovanega območja narave in zanimivosti ob Kolpi, kar e-mobilnost gotovo je.

Najbližja trgovina je od Turizem Benetič oddaljena 500m, v kampu pa omogočajo igranje odbojke na travi in malega nogometa. Kolpa v poletnih mesecih omogoča kopanje, organizirajo pa tudi spuste z rafti in kanuji po najtoplejši slovenski reki Kolpi.

Za zaključene skupine organizirajo tudi piknike, srečanja in poroke. Imajo velik pokrit prostor na prostem, kjer skupine uživajo in se radi vračajo. Obiščejo jih tudi združenja starodobnikov in ostale večje skupine, saj ogromen parkirni prostor omogoča enostavno parkiranje, letni bar osvežitev in kaj za pod zob, reka Kolpa pa vodne užitke.
V kampu Benetič so lepo dobrodošle tudi družine, kjer je za otroke urejen otroški kotiček in gugalnica.

Lahko pa zase in za svoje goste najamete tudi hišo na posestvu, ki v sebi skriva številne zgodbe.