TURISTIČNA KMETIJA JAKLJEVIČ

“Bi se radi spočili v objemu neokrnjene narave, ko vas prebudijo ptički in okusili zdrav, domači zajtrk? Pobegnite od vsakdanjega mestnega vrveža in začutite čar podeželja.”

Turizem na kmetiji je pri Jakljevičevih zaživel leta 2004, ko sta Tanja in Anton razmišljala o nadgradnji in prenovi kmetije. Zaradi izjemne lokacije, v objemu narave je turizem kar hitro zaživel. Naša kmetija leži v objemu vinogradov in cerkvice svetega Urbana, zavetnika vinske trte na Grabrovcu. Na kmetiji se že od nekdaj ukvarjamo z vinogradništvom, v zadnjih dveh desetletjih pa smo kmetijo usmerilli še v turistično dejavnost.

TURISTIČNA KMETIJA JAKLJEVIČ

GRABROVEC 1, 8330 METLIKA

jakljevic@siol.net

+ 386(0)41 913 097

jakljevic.si

Facebook

Instagram

KULINARIČNA PONUDBA IN ZAKLJUČENE DRUŽBE

 

Na turistični kmetiji Jakljevič sprejmejo zaključene družbe ob različnih dogodkih. V dvorani sprejmejo do 60 oseb, na zunanji terasi pa do 30 oseb.
Kaj povedo o svoji kulinarični ponudbi: “Kulinarična ponudba je pestra, saj se gostom trudimo ponuditi svežo in domačo hrano. Kulinarične menuje prilagajamo sezonski ponudbi, kjer pa ne pozabimo na belokranjsko tradicijo. Za dobrodošlico vam pripravimo belokranjsko pogačo z domačimi suhomesnatimi izdelki. Po tradiciji v Beli krajini ne smemo pozabiti na jagenjček ali odojček pečen na ražnju, s hlebci še toplega, domačega kruha.”

 

Zasajenih imajo 8.500 trsov, kjer prevladujeta sorti laški rizling in modra frankinja.
Sloves Bele krajine sta zagotovo vini metliška črnina PTP in belokranjec PTP. Od mirnih suhih vin ponujajo sauvignon, traminec, kerner, modro frankinjo, zweigelt in portugalko. V vinskem arhivu zorijo tudi steklenice predikatnih vin, od pozne trgatve do izbora in ledenega vina.

PONUJAJO 12 LEŽIŠČ

 

Gostom, ki se želijo spočiti od vsakdanjih obveznosti in naužiti svežega zraka, ponujajo dvanajst ležišč. Tako vam v najem ponujajo dva apartmaja in eno sobo. Vsaka nastanitvena enota ima lasten vhod, je sodobno opremljena in ima teraso s prečudovitim razgledom v neokrnjeno naravo. Po nočnem počitku vas bo njihova gospodinja popeljala v nov dan, z bogatim domačim zajtrkom. Nastanitev je označena s 3 jabolki.