GOSTILNA KAPUŠIN

So družinsko gostišče z dolgo tradicijo, ponujajo vrhunsko kulinariko, imajo bogato ponudbo uveljavljenih belokranjskih in slovenskih vin ter someljejsko strežbo.

Gost lahko opazi izoblikovan lasten, hišni slog gastronomije, ki je sinteza belokranjske dediščine in različnih inovacij ter vplivov regionalnih okolij.

Zavedajo se vloge vina ob jedi, ohranjajo domače jedi z zanimivimi nadgradnjami in ustvarjamo nove kulinarične kreacije iz domačih sestavin lokalnih dobaviteljev.

V veliki in raznoliki ponudbi jedi se odraža skrb za gosta, obstaja možnost izbire za različne okuse in trenutke.

Njihovo gostišče je priljubljeno tudi za poroke, rojstnodnevne zabave in avtobusni turizem.

Gostilna Kapušin
Krasinec 55
8332 Gradac

rezervacije@gostilna-kapusin.si
(07) 369 91 50

gostilna-kapusin.si

Facebook: www.facebook.com/gostilna-kapusin

NAGOVOR O GOSTIŠČU, KRAJU

Dobre gostilne so od nekdaj ponos družine, kraja, vasi, mesta in države. Tako smo lahko Belokranjci ponosni na Kapušinovo gostišče na Krasincu. Zelo se je uveljavila, ponuja vrhunsko kulinariko, ima bogato ponudbo uveljavljenih belokranjskih in slovenskih vin ter someljejsko strežbo. Gost lahko opazi izoblikovan lasten, hišni slog gastronomije, ki je sinteza belokranjske dediščine in različnih inovacij ter vplivov regionalnih okolij. Vas Krasinec potrebuje tudi gostilno, saj je od nekdaj gostilna igrala na vasi prostor, kjer so se vaščani srečevali, družili, kjer so se sklepale kupčije, ali tudi ob harmoniki zapeli ter zaplesali. Skratka v vaški gostilni se je na svoj način zrcalila duša vasi. Da je Kapušinovo gostišče uspela ohraniti povezavo z vasjo, ostati privlačna za kraj, pričajo domačini za točilnim pultom.

NEKAJ BESED O KUHINJI

Jedilni list gostišča govori o spoznanju pri Kapušinovih, da je potrebno z gastronomijo prispevati k prepoznavnosti turistične destinacije. Lahko govorimo o sintezi belokranjske dediščine, več domačih inovacij ter delno vplivov posameznih regionalnih okolij Slovenije, predvsem slovenskega Sredozemlja. Ponudba jedi v veliki meri odkriva belokranjsko kulturno dediščino, nadgrajeno z lastnimi in tujimi sodobnimi spoznanji. Bela krajina je ena od slovenskih gastronomskih regij, ki je ponudbeno, svojstvena in razpoznavna. Smo mojstri za pripravo pečenih jagenjčkov in odojkov, imamo poleg zaščitene pogače tudi belokranjsko povitico, prosto povitico… V veliki in raznoliki ponudbi jedi se odraža skrb za gosta, obstoja možnost izbire za različne okuse in trenutke. Z občutkom in ljubeznijo pripravljene jedi gospe Ane Kapušin in njenih sodelavk, gostje odhajajo zadovoljnih in nasmejanih obrazov.

O VINSKI PONUDBI

»Žalostna je miza na kateri ni vina« je znan rek slovenskega vinskega zavetnika Antona Martina Slomška. Gospodar Roman Kapušin, sommelier II. stopnje, se zaveda vloge vina ob jedi. Nobeno vino ni primerno za vsako jed, zato je ponudba vin široka in se lahko najde vino, ki bo pomagalo dodati vsaki jedi še več sijaja. Najbolj prepoznavno belokranjsko vino je vsekakor Metliška črnina. Smatram, da je ob jedeh, h katerim jo bo priporočil sommelier, neprekosljiva pri pitju za mizo. Modra frankinja jo zasenči kot vino za pokušanje. Belokranjcec s svojo svežino, sadnostjo, pozitivno in nežno grenčico po požirku vzbuja tek in očisti jezik. Imamo pa še več odličnih vin, ki odražajo belokranjski značaj, prepoznavnost, kot sauvignon, rumeni muškat, portugalka…

Dr. Julij Nemanič