Semiška zlata penina 0,75l

22,00

*Cene so enake kot pri ponudniku.

Alkohol: 11,5 % vol
Nepovreti sladkor: polsuho (sec) 18 g/L
Sortni sestav:    

  • 80 % chardonnay
  • 10 % laški rizling
  • 5 % sauvignon
  • 5 % kerne


*PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU

Izdelovalec: Kmetija Simonič

Zaloga: Izdelek je na zalogi.
Več informacij na info@belokranjski-izdelki.si

Šifra: SP011 Kategorija: Oznaka:

Semiška penina z zlatom


Penina z zlatom inovativne vinske kleti Simonič iz Semiča v Beli krajini piše svoje začetke v letu 2004. Gre za vrhunsko in večkrat nagrajeno penino z dodanimi lističi iz 23 karatnega zlata. Številni drobni mehurčki zlate penine so rezultat vrhunske pridelave v sekundarni fermentaciji. V vonju in okusu Semiške penine z zlatom pa nas presenetijo prijetne aromatične sadne note v kombinaciji s tistimi cvetličnimi. Nič čudnega, da je Semiška ZLATA penina pravi hit na porokah in ob posebnih priložnostih!


Vse se začne v vinogradih družine Simonič v Belokranjskem vinorodnem okolišu v Semiču. Na tistih posebnih sončnih legah na kakovostni in specifični zemlji se rodi zlato grozdje. Kakovostne grozdne jagode primerne za vrhunsko penino. Zato ni nič čudnega, da Semiške penine Simonič redno zasedajo najvišje stopničke na podelitvah Kmetijsko živilskega sejma v Gornji Radgoni in tudi v tujini. To pa je potrditev konstantne kakovosti pridelave.

Semiške penine, tudi penina z zlatom, so pridelane izključno po klasični šampanjski metodi, z drugim vrenjem v steklenici. Pomembno je razmerje med sladkorji, kislinami in alkoholom. Semiška penina z zlatom in jantarna penina sta pravi posebnosti kleti Semiške penine.

V Semiško penino z zlatom je nadrobljeno 23-karatno jedilno zlato. Ta še poudari in izostri iskrivo igro mehurčkov ter poskrbi za glamurozen izgled. Ste vedeli, da je bila glamurozna Semiška penina z zlatom postrežena tudi na hrvaškem lepotnem izboru? Njihova penina z zlatom pa je tudi del slovenskega protokola.  

Semiška penina z zlatom je še posebno primerna za posebne pogostitve in svečane priložnosti.
Je obvezni del vsake obletnice, rojstnega dneva, krsta, poroke ali poslovnega dogovora in izvirno darilo. Unikatna steklenica Semiške penine z zlatimi lističi in željenim posvetilom je odlična pozornost, s katero boste presenetili vsakega slavljenca. Poročni par pa si jo bo za vedno vtisnil v spomin. Ste vedeli, da lahko izbirate med različnimi velikostmi steklenic? V spletni trgovini Belokranjski izdelki je na voljo tudi:


* Semiška zlata penina v darilni skrinjici 0,75l ter
* Semiška zlata penina – 1,5l.

 

 

 

Način pridelave: klasična metoda
Alkohol: 11,5 % vol
Nepovreti sladkor: polsuho (sec) 18 g/L
Skupne kisline: 7,0 g/L
Zorenje penine na kvasovkah: najmanj 18 mesecev
Sortni sestav:    

  • 80 % chardonnay
  • 10 % laški rizling
  • 5 % sauvignon
  • 5 % kerner

 

Semiški penini je dodano čisto 23,75-karatno zlato, dovoljeno v prehrani in se zaužije skupaj s penino. Priporočamo postrežbo Semiške penine z zlatom na ustrezno ohlajeni temperaturi 6-8 °C. Zlato daje Semiški penini poseben čar, prefinjenost in igrivost. Zato je odlična izbira za posebne pogostitve in svečane priložnosti.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Semiška zlata penina 0,75l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja