Semiška penina – Barrique 0,75l

12,00

*Cene so enake kot pri ponudniku.

Alkohol: 12,0 % vol
Nepovreti sladkor: zelo suho (brut) 8 g/L
Sortni sestav:  

  • 80 % chardonnay
  • 10 % laški rizling
  • 5 % sauvignon
  • 5 % kerner


*PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU

Izdelovalec: Kmetija Simonič

Zaloga: Izdelek je na zalogi.
Več informacij na info@belokranjski-izdelki.si

Šifra: SP014 Kategorija: Oznaka:

Semiška penina – Barrique

Semiška penina Barrique je res nekaj posebnega. Je odlična izbira za tiste, ki si želite “drugačne” penine. Odlična izbira tudi kot darilo, saj s to izbiro pokažete na prefinjenost in drugačnost.

Ste vedeli, da ime “barrique” (barik) pomeni v francoskem jeziku majhen hrastov sod s prostornino 225 l?

Osnovno vino za Simoničevo penino barrique pred stekleničenjem zori še leto in pol v novih 225 l hrastovih sodih na finih drožeh.  Zato je tudi zaznati nežno aromo vanilije in hrasta. Semiška penina barrique se najbolje poda kot aperitiv ali zarven predjedi. Preizkusite jo tudi sami v kombinaciji s temi jedmi. 

Shranjevanje v hrastovih (barik) sodih pa ne vpliva le na značilen hrastov okus in vonj v penini barrique. Tovrstno shranjevanje namreč povečuje možnosti za arhiviranje in podaljšuje življenjsko dobo penine. Semiška penina barrique je polna finih mehurčkov, svežine in elegance. Za tiste, ki hočete nekaj več.

Semiška penina barrique je tako kot francoski šampanjec pridelana po klasični šampanjski metodi. Sočno grozdje je dozorelo na sončnih legah lastnih vinogradov, ki se raztezajo v semiških goricah, kot del Belokranjskega vinorodnega okoliša. Tako je, Semiška penina barrique nastaja v neokrnjeni Beli krajini, prejemnici priznanja Zelena destinacija.

Semiška penina barrique nastaja in zori v kleti Semiške penine v podzemnih prostorih v Semiču. Tradicija ustvarjanja vrhunskih penin sega v že daljnja devetdeseta leta 20. Stoletja. Takrat se je Ivan Simonič odločil usmeriti v proizvodnjo penin in postal prvi privatni pridelovalec penin v Beli Krajini. 

 

NAGRADA: Med 105-imi vzorci Semiška penina tretja!

Semiška penina barrique je na 6. Salonu penečih vin v Ljubljani, v kategoriji belih penečih vin med 105 vzorci dosegla zavidljivo 3. Mesto. Semiška penina Barrique – pri kateri je vino pred polnjenjem v šampanjske steklenice zorelo kar 1 leto v barrique sodčkih. 

Nagrajena vrhunska penina barrique je res izvirno darilo tako za poslovne partnerje kot za ostale posebne priložnosti. Prejemnik bo vedel, da ga cenite in da mu želite le najboljše. Zakaj bi podarili klasiko, ko pa lahko presenetite z izjemno penino barrique. Ne bo vam žal.

 

 

Način pridelave: klasična metoda
Alkohol: 12,0 % vol
Nepovreti sladkor: zelo suho (brut) 8 g/L
Skupne kisline: 7,0 g/L
Zorenje penine na kvasovkah: najmanj 24 mesecev
Sortni sestav:  

  • 80 % chardonnay
  • 10 % laški rizling
  • 5 % sauvignon
  • 5 % kerner

 

Osnovno vino je pred stekleničenjem zorelo še leto in pol v novih 225 l hrastovih sodih (barik) na finih drožeh. Zaznati je aromo vanilije in hrasta. Primerna je za aperitive, kot tudi predjedi. Še posebej odlično pa se poda k namazu iz dimljene postrvi, lososa ter močnejšim sirom.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Semiška penina – Barrique 0,75l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja