Razvajanje za ženske - komplet čaj in mazilo | Zeliščna kmetija KočevaR
15,00  z DDV Dodaj v košarico

Razvajanje za ženske – komplet čaj in mazilo | Zeliščna kmetija KočevaR

15,00  z DDV

Komplet Razvajanje za ženske vsebuje čajno mešanico Lahko noč in Mazilo iz vrtnice. Je odlično darilo za nežnejši spol.

Kategoriji: , Šifra: ZKK-022 Oznaka: Ponudnik:

Opis

Razvajanje za ženske – darilo za nežnejši spol!

Komplet Razvajanje za ženske vsebuje

Mazilo iz vrtnice ne samo da lepo izgleda in diši, ampak je tudi zelo koristno. Mazilo iz vrtnice je primerno za vsakodnevno nego kože in hkrati tudi odganja insekte. Vrtnica je roža vseh rož. S svojo kraljevsko prisotnostjo deluje blagodejno tudi na energije v telesu, jih uravnoteži, umiri.

Čajna mešanica Lahko noč se uporablja za pomiritev in dober spanec. Če imate težave s spanjem, si le privoščite skodelico čaja pred spanjem. Zeliščni čaj je pijača iz posušenih delov zelišč. Čajna mešanica Lahko noč vsebuje sivko, meliso, kamilico in dobro misel. Pripravimo ga tako, da čajno žličko zelišč prelijemo s skodelico vrele vode in pustimo cca 10min. Nato čaj precedimo in sladkamo po želji.

Zeliščna kmetija Kočevar

Belokranjski zeliščni vrt pod Gorjancih, vas nauči sobivanja med človekom in naravo. Prijetna gostiteljica Minka in njen mož Anton, vas popeljeta po potkah zeliščnega vrta. Tam vas seznanita s kar 150 vrstami različnih rastlin. Poleg sprehoda, lahko začutite moč in lepoto zelišč tudi drugače. V ponudbi imajo več zeliščnih doživetij, kot so razne delavnice in okušanje zeliščnega peciva ter napitkov.

Sredi vrta je počivalni, opazovalni, bralni in meditacijski kotiček. To je kotiček z modro klopjo, kjer lahko obiskovalec posedi in opazuje, vonja, posluša, kar se dogaja na zeliščnem vrtu in v njegovi okolici. V obrobke posameznih delov vrta sta zasadila cvetoče rastline. Sicer pa je vse, kar raste na zeliščnem vrtu, označeno z zelenimi napisi na rečnih kamnih.

Zeliščni vrt krasijo okrasne rastline, ki so nekdaj rasle na kmečkih vrtovih, pa sredozemske in eksotične rastline. Tudi zelenjava, kuhinjska zelišča, začimbnice, pa najbolj pogoste rastline, ki jih v Beli krajini uporabljajo za lajšanje različnih zdravstvenih težav in pri zdravljenju številnih bolezni. Nista pozabila tudi na divje zdravilne rastline. Pri najbližjem domačemu čebelnjaku, ki stoji nedaleč od vrta, je zasejana mešanica medovitih rastlin.

Vsa zelišča so pridelana na ekološki način, brez pesticidov in umetnih gnojil. Uporabljajo le rastlinski kompost in zastirke. Rastejo na zemlji, ki ni bila nikoli intenzivno obdelovana, ali pa jih nabirajo v neokrnjeni naravi na  Gorjancih in pod njimi. Vsa zelišča so ročno pobrana in pakirana.

Zeliščni vrt, ima veliko praktičnih koristi, pa tudi estetskih. Zelišča sama po sebi so zanimive rastline, ki bodo deležne radovednih pogledov. Veliko zelišč oddaja prijeten vonj, kar je še dodatna popestritev vrta. Na splošno velja, da so zelišča rastline, ki vsebujejo aromatične snovi in se uporabljajo v prehrani, farmaciji in kozmetični industriji. Od drugih rastlin jih ločijo različne učinkovine, kot so eterična olja, grenčične in mineralne snovi.

Dodatne informacije

Dimenzije 70 × 70 cm