Mazilo Materina dušica | Zeliščna kmetija Kočevar
9,00  Dodaj v košarico

Mazilo Materina dušica | Zeliščna kmetija Kočevar

9,00 

Mazilo iz materine dušice (40 ml) deluje blagodejno na vsa dihala. Seveda je koristna tudi za ostale težave, saj ima vrsto dobrih lastnosti. Materina dušica je zelišče, ki so ga cenili že Stari Egipčani. Kot učinkovito sredstvo zoper pike različnih žuželk in za hitrejše celjenje ran ter odrgnin. Prav tako je zelo dobrodošla v času prehladnih obolenj, pljučnice in bronhitisa, ko si jo namažemo na predel pljuč in pleča. Pomaga tudi pri težavah s sinusi. Priporočljivo si jo je masirati pri težavah z revmo in drhtenjem udov. Uporabna je tudi za nego kože celotnega telesa.

Skupaj:

Opomba: izdelek se prodaja samo v količinskem pakiranju (min. št. kosov = 3).

Opis

Mazilo materina dušica

Mazilo materina dušica deluje blagodejno na vsa dihala. Seveda je koristna tudi za ostale težave, saj ima vrsto dobrih lastnosti. Materina dušica je zelišče, ki so ga cenili že Stari Egipčani. Kot učinkovito sredstvo zoper pike različnih žuželk in za hitrejše celjenje ran ter odrgnin. Prav tako je mazilo zelo dobrodošlo v času prehladnih obolenj, pljučnice in bronhitisa, ko si ga namažemo na predel pljuč in pleča. Pomaga tudi pri težavah s sinusi. Priporočljivo si jo je masirati pri težavah z revmo in drhtenjem udov. Uporabna je tudi za nego kože celotnega telesa.

Zeliščna kmetija Kočevar

Belokranjski zeliščni vrt pod Gorjancih, vas nauči sobivanja med človekom in naravo. Prijetna gostiteljica Minka in njen mož Anton, vas popeljeta po potkah zeliščnega vrta. Tam vas seznanita s kar 150 vrstami različnih rastlin. Poleg sprehoda, lahko začutite moč in lepoto zelišč tudi drugače. V ponudbi imajo več zeliščnih doživetij, kot so razne delavnice in okušanje zeliščnega peciva ter napitkov.

Sredi vrta je počivalni, opazovalni, bralni in meditacijski kotiček. To je kotiček z modro klopjo, kjer lahko obiskovalec posedi in opazuje, vonja, posluša, kar se dogaja na zeliščnem vrtu in v njegovi okolici. V obrobke posameznih delov vrta sta zasadila cvetoče rastline. Sicer pa je vse, kar raste na zeliščnem vrtu, označeno z zelenimi napisi na rečnih kamnih.

Zeliščni vrt krasijo okrasne rastline, ki so nekdaj rasle na kmečkih vrtovih, pa sredozemske in eksotične rastline. Tudi zelenjava, kuhinjska zelišča, začimbnice, pa najbolj pogoste rastline, ki jih v Beli krajini uporabljajo za lajšanje različnih zdravstvenih težav in pri zdravljenju številnih bolezni. Nista pozabila tudi na divje zdravilne rastline. Pri najbližjem domačemu čebelnjaku, ki stoji nedaleč od vrta, je zasejana mešanica medovitih rastlin.

Vsa zelišča so pridelana na ekološki način, brez pesticidov in umetnih gnojil. Uporabljajo le rastlinski kompost in zastirke. Rastejo na zemlji, ki ni bila nikoli intenzivno obdelovana, ali pa jih nabirajo v neokrnjeni naravi na  Gorjancih in pod njimi. Vsa zelišča so ročno pobrana in pakirana.

Zeliščni vrt, ima veliko praktičnih koristi, pa tudi estetskih. Zelišča sama po sebi so zanimive rastline, ki bodo deležne radovednih pogledov. Veliko zelišč oddaja prijeten vonj, kar je še dodatna popestritev vrta. Na splošno velja, da so zelišča rastline, ki vsebujejo aromatične snovi in se uporabljajo v prehrani, farmaciji in kozmetični industriji. Od drugih rastlin jih ločijo različne učinkovine, kot so eterična olja, grenčične in mineralne snovi.

Dodatne informacije

Dimenzije 70 × 70 cm

Customer Reviews

Based on 1 review
100%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
Z
Zdravka Abram
Odlično

Ok