Hotel Bela krajina predstavlja priznano butično nastanitev v centru Metlike in že od leta 1963 neprekinjeno ponuja popotnikom znano belokranjsko gostoljubnost. Hotel je od leta 2008 v celoti prenovljen in odet v belokranjsko tematiko.

Hotel Bela krajina ponuja kar 56 sodobno opremljenih ležišč, bar in restavracijo. Od tega je na voljo 26 klimatiziranih sob, ki so opremljene s televizijo, telefonom in internetnim priključkom. Poskrbljeno je tudi za brezplačni parkirni prostor in dostop do interneta.
Hotel je prilagojen tudi invalidom.


GTM GOSTINSTVO IN TURIZEM METLIKA D.O.O.

Cesta bratstva in enotnosti 28

Metlika,  8330

 info@hotel-belakrajina.si
+386(0) 7 30 58 123

www.hotel-belakrajina.si

Facebook: www.facebook.com

Presenetili vas bodo tudi z izborom hišnih specialitet, belokranjskih jedi, vrhunskimi lokalnimi vini in nasmejanim osebjem. Znana hišna specialiteta so okusni belokranjski žlinkrofi v pehtranovi omaki, ki navdušijo tudi najbolj zahtevne gurmane.

Popolnoma je obnovljena in klimatizirana tudi restavracija s 120 sedeži ter 12 zunanjimi sedeži na mali terasi. V domačem ambientu in pogledu na staro mestno jedro lahko uživate v okusih Bele krajine in odličnih lokalnih vinih.  Na terasi je 12 sedežev.

V hotelu sta tudi dve konferenčni sobi, ki omogočata organizacijo predavanj, seminarjev, konferenc ali sestankov.


V bližnji okolici se nahaja reka Kolpa, ena najlepših in najtoplejših kopalnih rek v Evropi. Čolnarjenje. Odločite se lahko za rafting, kopanje ali poležavanje ob reki. Če pa bi se radi podali raziskovati Belo krajino širše pa imamo v ponudbi tudi električna kolesa. Bela krajina je za kolesarje izredno prijazna pokrajina, saj nizek kras nudi optimalne višinske pogoje. 

V starem mestnem jedru Metlike, v neposredni bližini hotela Bela krajina, se vsako leto v mesecu maju odvije tudi ena najbolj znanih prireditev v Sloveniji, Vinska vigred.
Vinska vigred je največji vinski festival v Sloveniji. Si ga želite obiskati?
Vabljeni, da si že zdaj rezervirate svojo sobo pri nas. 

V bližini Metlike ima hotel tudi svoj kamp Podzemelj, kjer je gostom na voljo brezplačna uporaba športnih igrišč, organizirane so tudi vodene kolesarske in pohodniške ture ali degustacija vin v tradicionalni zidanici. Kamp Podzemelj je eden največjih kampov ob reki Kolpi in odlična destinacija za mlade družine, saj se otroci lahko povzpnejo na krošnje bližnjih dreves, kjer je urejen varen adrenalinski park.

Produkti v naši trgovini